Prima pagină » Actualitate » Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime
Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime

Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime

10 aug. 2020, 12:26,
George Cristian în Actualitate

Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime. Conform declaraţiilor făcute de premier, alegerile locale vor avea loc dacă rata de infecare scade au se menţine la aceşti parametri.

Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime

Conform declaraţiilor făcute de premierul României, alegerile locale se pot desfăşura în condiţii optime dacă numărul de cazuri va scădea sau se va menţine pe acelaşi trend. Acesta a declarat că în ultimele 2 săptămâni se poate vedea faptul că Guvernul a reuşit oprirea creşterii pandemiei de COVID-19. În întărirea declaraţiilor, Ludovic Orban a declarat faptul că sunt şi alte ţări care au organizat scrutinuri de alegeri în condiţii optime.

”Dacă ne uităm la evoluția în ultimele 2 săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, ceea ce este extrem de important. Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte restricții impunem, avem nevoie de sprijinul populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Din punctul meu de vedere, la numărul actual de cazuri, se pot organiza alegerile, nu există niciun fel de problemă. Sunt țări precum Croația sau Polonia care au organizat alegeri prezidențiale sau parlamentare. Dacă toți candidații, toți cei implicați în campanie vor respecta regulile, nu vor fi probleme.”, a spus Ludovic Orban.

Punctul de pensie va fi mărit, iar pensia minimă garantată de stat va fi şi ea mărita

Ludovic Orban a declarat faptul că în şedinţa de luni 10 august 2020, Guvernul României va mări punctul de pensie dar şi pensia minimă garantată de stat. Premierul PNL nu a vrut să spună cu cât va creşte concret pensia contribuabilului:

” Am avut această discuţie să crească pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie. Pensia socială, minimă, va creşte cu un procent similar”, a declarat Ludovic Orban, care a indicat că România are „constrângeri bugetare” mari.

În mod categoric, pensia nu va mări cu 40% pensiile

Premierul Orban a afirmat în nenumărate rânduri faptul că nu exista fonduri necesare pentru mărirea pensiilor cu 40% aşa cum legea o impune. Totuşi, conform unor surse, pensia va creşte doar cu 14% de la 1 septembrie 2020. În altă ordine de idei, voci politice dar şi din spaţiul economic considera că mărirea pensiei cu 14% este insuficientă şi ca pensionarii nu vor simţi absolut niciun beneficiu după aceasta mărire.

Închiderea teraselor după ora 23 nu a afectat economia din România

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a declarat faptul că nu este de acord cu vocile care spun că economia a fost afectată din cauza deciziei Guvernului de a închide terasele după ora 23. Declaraţia vine în contextul că există predicţii financiare care ar arăta contrariu a ceea ce crede premierul României. În încheiere, premierul Ludovic Orban a concluzionat cu ideea că Guvernul nu mă iare în analiza nicio restricţie:

„Nu, în momentul de față nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei noi restricții. Ați văzut că am adoptat purtarea măștilor în zone aglomerate și închiderea teraselor după 23.

Obiectivul nostru e să nu mai afectăm economia prin măsurile pe care le luăm și aceste măsuri nu afectează economia” anunță Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *