Prima pagină » International » Premierul landului din Germania unde se află abatorul cu 650 de români infectați ia în calcul o măsură radicală
Premierul landului din Germania unde se află abatorul cu 650 de români infectați ia în calcul o măsură radicală

Premierul landului din Germania unde se află abatorul cu 650 de români infectați ia în calcul o măsură radicală

21 iun. 2020, 18:02,
în International

Premierul landului din Germania unde se află abatorul cu 650 de români infectați ia în calcul o măsură radical. Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia urmează să se reunească astăzi într-o sesiune extraordinară. În timp ce guvernul local ia în calcul reinstituirea unei izolări regionale ca răspuns la noul focar de coronavirus care afectează peste 1.000 de lucrători într-un abator, relatează DPA.

Premierul landului Armin Laschet urma să meargă la abatorul din Guetersloh pentru a lua cunoştinţă despre situaţia în teren şi a se întâlni cu echipa însărcinată cu gestionarea crizei şi cu soldaţii desfăşuraţi la faţa locului.

Laschet intenţionează să asiste la sesiunea specială a parlamentului regional prin videoconferinţă şi urmează să facă o declaraţie pentru presă, potrivit DPA.

Oficialul unui land din Germania care a acuzat că virusul a fost adus de români a revenit asupra afirmației. El nu a exclus în mod expres recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck.

Premierul landului din Germania: „Carantina nu este suficientă!“

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină, dar este posibil ca măsura să nu fie suficientă, deoarece lucrătorii şi-ar fi putut infecta prietenii şi familia, care la rândul lor ar fi putut să o răspândească altor persoane cu care au venit în contact.

Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până în prezent, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

În urmă cu câteva zile însă, Armin Laschet susținea că românii și bulgarii ar fi vinovați de răspândirea noului coronavirus în regiunea sa, dar apoi a revenit asupra declarației.

În toată Germania, Institutul Robert Koch – centrul de luptă împotriva bolilor- a înregistrat 687 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri de persoane depistate pozitiv la 189.822.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate 8.880 de decese din cauza COVID-19, potrivit institutului.

Abatorul unde lucrează mii de români a refuzat să dea adresele celor bolnavi

Armata a preluat comanda în cazul imensului focar COVID din abatorul german în care sunt angajați și români. Numărul infectărilor cu coronavirus în rândul angajaților a depășit o mie, scrie presa locală.

Povestea s-a inflamat și la nivel politic după ce premierul landului unde se află abatorul a acuzat românii că sunt responsabili pentru valul de infectări. Ulterior și-a retras declarația, fără să-și prezinte însă scuze, așa cum îi recomandase ministrul federal de Interne.

Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle a vorbit despre situația de acolo și a caracterizat-o ca fiind una extrem de tensionată.

Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle: Situația din Germania se schimbă de la o oră la alta, pot spune că în acest moment se desfășoară încă o conferință de presă la Gutersloh, acolo unde se află acest mare abator și surprinzatoare e schimbarea de poziție a autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`