Prima pagină » International » Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a numit pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului”
Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a numit pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a numit pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului”

24 iul. 2024, 23:00,
BZI.ro, în International

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a numit pe protestatarii anti-război „idioţii utili ai Iranului” în timpul discursului său rostit miercuri în faţa Congresului SUA, relatează CNN..

„Din câte ştim noi, Iranul finanţează protestele anti-Israel care au loc chiar acum în faţa acestei clădiri”, a spus el.

„Nu sunt atât de mulţi, dar sunt acolo şi în tot oraşul”, a adăugat el, în timp ce mii de manifestanţii pro-palestinieni ieşiseră pe străzile din apropierea Congresului,

Întâmpinat cu proteste de stradă, dar și în Congres

Discursul lui Netanyahu a fost boicotat de zeci de democrați, unii dintre aceștia exprimându-și consternarea față de numărul victimelor civile palestiniene și criza umanitară din războiul Israelului împotriva Hamas. De asemenea, mii de manifestanți s-au adunat în jurul Congresului SUA din Washington pentru a cere o încetare a focului în Fâșia Gaza

Premierul i-a numit pe manifestanții pro-Gaza drept „idioții utili ai Iranului” susținând că Teheranul finanțează protestele.

„Am un mesaj pentru acești demonstranți: atunci când tiranii din Teheran care spânzură homosexuali de macarale și ucid femei care nu își acoperă părul vă aplaudă și vă finanțează, atunci ați devenit oficial idioții utili ai Iranului”, a declarat el.

Netanyahu a făcut referire la o declaraţie recentă a directorului Serviciului naţional de informaţii al SUA, Avril Haines, potrivit căreia Iranul încearcă să alimenteze în mod ascuns protestele din Statele Unite legate de conflictul din Gaza.

Protestatarii „sunt alături de Hamas”

În declaraţia sa, Haines a ţinut să spună că ştie că americanii care participă la proteste îşi exprimă, cu bună-credinţă, opiniile cu privire la conflictul din Gaza. Cu toate acestea, Netanyahu a spus că protestatarii „sunt alături de Hamas” şi „sunt alături de violatori şi criminali”.

Benjamin Netanyahu a mai declarat miercuri în Congresul SUA că este încrezător că eforturile de a asigura eliberarea ostaticilor deţinuţi în Gaza vor reuşi. „În timp ce vorbim, suntem angajaţi activ în eforturi intense pentru a asigura eliberarea lor (a ostaticilor). Şi sunt încrezător că aceste eforturi pot avea succes”, a spus el după ce a fost întâmpinat cu ovaţii în picioare.

Zeci de congremeni democraţi au lipsit însă de la discursul său, exprimându-şi consternarea faţă de miile de morţi civili şi faţă criza umanitară provocate de campania Israelului în enclava palestiniană Gaza, condusă de Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *