Prima pagină » Actualitate » Premierul interimar Florin Cîțu așteptat în Parlament pentru a explica situația campaniei de vaccinare anti-Covid-19
Premierul interimar Florin Cîțu așteptat în Parlament pentru a explica situația campaniei de vaccinare anti-Covid-19

Premierul interimar Florin Cîțu așteptat în Parlament pentru a explica situația campaniei de vaccinare anti-Covid-19

11 oct. 2021, 11:15,
Roxana Butuc, în Actualitate

Luni 11 octombrie 2021, Florin Cîțu este așteptat în Parlament la „Ora prim-ministrului”, pentru da explicații cu privire la campania de vaccinare anti-Covid-19.

Această ședință va avea loc la ora 16:00 și se organizează după ce USR a făcut această solicitarea marți, 5 octombrie 2021.

Florin Cîțu invitat în Parlament pentru a da explicații

Astăzi, 11 octombrie 2021, după ce USR a înaintat o cere la Camera Deputaților și a fost acceptată ulterior, premierul interimar Florin Cîțu, este așteptat în Camera Deputaților la „Ora prim-ministrului”, pentru a raporta situația campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

La ora 16:00 va loc această ședință ia tema dezbaterii este: „Raportul prim-ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol”.

A picat Guvernul Cîțu cu 281 de voturi la moțiune de cenzură a PSD-ului

Marți, 5 octombrie 2021, Guvernul Florin Cîțu a picat cu 281 de voturi. Moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Social Democrat, a fost votată cu bilele la vedere. În discursul de înainte de începerii votului moțiunii din Parlament, Florin Cîțu a declarat despre Partidul Național Liberal.

„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala (Dacian Cioloș n.r.) și căpitanul extremiștilor

Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, a reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni”, a subliniat Florin Cîțu.”, a spus Florin Cîțu.

Klaus Iohannis aşteaptă la Cotroceni pe liderii partidelor pentru discuii cu privire la funcția de premier

Președintele României, Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii celor mai importante partide  la Cotroceni, pentru a începe discuțiile cu privire la formarea unui nou Guvern.

Astfel că, președintele așteaptă noi propuneri de prim-ministru. Cu privire la aceste propuneri, conform Partidul Național Liberal, aceștia au spus că vor să continue cu Florin Cîțu și nu se gândesc la altă variantă, spre deosebire de cei din USR-PLUS care au declarat că pentru ei varianta Cîțu nu există. aceștia posibil să vină cu propunerea de Dacian Cioloș.

Între timp, cei din Partidul Social Democrat vine cu propunerea unui Guvern format din specialiști iar cei din AUR susțin de asemenea un premier specialist care să strângă un Guvern format din specialiști. Totuși, dacă acest lucru nu se va întâmpla, aceștia au spus că vor strânge semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore

Amintim faptul că, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care are evidența vaccinărilor, au publicat situația din ziua de duminică, 10 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *