Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Vasile Cîțu nu înţelege de ce există proteste în Romania: „Eu nu văd care e problema”
Premierul Florin Vasile Cîțu nu înţelege de ce există proteste în Romania: „Eu nu văd care e problema”

Premierul Florin Vasile Cîțu nu înţelege de ce există proteste în Romania: „Eu nu văd care e problema”

25 feb. 2021, 11:41,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, sfidează protestatarii din România. Prim-ministrul Cîțu susţine faptul că nu înțelege de ce sindicatele au hotărât să iasă în stradă, în condițiile în care în anul 2021 s-a stabilit să se păstreze același nivel de salarizare ca în anul precedent. Nivelul salarizării a rămas acelaşi deşi, menţionează premierul, statul roman se afla în momentul traversării celei mai cumplite crize economice din ultimii 100 de ani.

„Cred că este încearcă să susțină angajații, dar mesajule este același. În 2020 când în România e cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, sectorul public a primit creșterea salarială normală. Anul acesta nu e nimeni dat afară, primesc aceleași salarii și sporuri ca în 2020. Eu nu văd nicio problemă. Ar trebui să ne gândim că în ultimii 30 de ani liderii de sindicat sunt aceiași și ar trebui să vedem cum ajung acolo”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre noile restricții și creșterea numărului de cazuri Covid-19

Prim – ministrul Florin Cîțu menţionează faptul că scenariul transmis de Institutul Naţional de Sănătate Publica din România arata că ne vom confrunta cu o creștere a cazurilor de infectare la peste 9.000, la finalul lunii martie. Chiar dacă este unul pesimist, dar arată că mereu realitatea a fost mai bună decât scenariile.

Totodată, Vasile Cîțu a mai spus că va discuta cu specialiștii despre o serie de noi restricții și sunt în discuţie mai multe scenarii de lucru, dar deocamdată vor fi menținute restricțiile aflate în vigoare.

De asemenea, premierul a observat că oamenii s-au relaxat, dar dacă dorim să se menţină şcolile şi restaurantele deschise trebuie să respectăm în continuare măsurile impuse de autorităţi.

”Discutăm cu specialiștii INSP. Scenariile se fac de câteva luni de zile, dar realitatea a fost mereu mai bună. Eu merg pe ceea ce ne arată realitatea și pe faptul că măsurile au dat rezultate. În fiecare zi vorbesc și cu domnul Arafat și cu echipele de specialiști. Avem mai multe scenarii, dar deocamdată măsurile în vigoare produc efecte. Am văzut că oamenii s-au relaxat puțin, dar nu este cazul! Dacă dorim să menținem școlile deschise, dacă dorim să ținem restaurantele deschise, atunci trebuie să respectăm măsurile de siguranță.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre schimbarea raportării

Florin Cîțu a menţionat joi, 25 februarie 2021, într-o intervenţie publica că nu crede că modificarea raportării nu va schimba foarte mult lucrurile din momentul de față.

„Ne-am uitat la această formulă, este o formulă recomandată de epidemiologi, și nu este o problemă. Am văzut estimări inițiale. Nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile față de ceea ce avem astăzi. Tocmai de aceea am lăsat 14 zile. Nu mă aștept să avem diferențe majore față de ceea ce avem astăzi”, a spus Florin Cîțu, precizând că restricțiile impuse au dat rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *