Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu se gândește să facă un Guvern suplu: ,,mai puține ministere și mai puțini secretari de stat”
Premierul Florin Cîțu se gândește să facă un Guvern suplu: ,,mai puține ministere și mai puțini secretari de stat”

Premierul Florin Cîțu se gândește să facă un Guvern suplu: ,,mai puține ministere și mai puțini secretari de stat”

26 sept. 2021, 20:00,
în Actualitate

Premierul Florin Cîțu, proaspăt ales președinte al Partidului Național, se gândește să facă un Guvern cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Cîțu spune că și la acest moment, când sunt mai puțini secretari de stat, totul funcționează foarte bine și că nu vede de ce nu s-ar putea menține schimbarea.

Cîțu ia în calcul un Guvern cu mai puține ministere

Anunțul premierului a fost făcut duminică, 26 septembrie, la o zi după ce a fost ales la conducerea Partidului Național Liberal. Cu privire la renegocierea ministerelor, Florin Cîțu a declarat că înainte de a se ajunge la o discuție pe acest subiect este nevoie de partenerii de coaliție din USR PLUS.

Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine, nu a explodat nimic, România merge mai departe, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a promis că România va avea un Guvern cât de repede posibil și că va negocia cu toate forțele parlamentare pentru a forma o majoritate.

Florin Cîțu – noul președinte al Partidului Național Liberal

Reamintim faptul că Florin Cîțu a fost ales prin vot președinte al Partidului Național Liberal. Voturile au fost acordate în cadrul Congresului PNL organizat sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au fost prezenți aproximativ 5000 de delegați din toată țara.

Cîțu a obținut 2878 de voturi și astfel a obținut funcția de președinte al PNL, în detrimentul lui Ludovic Orban. Cel din urmă l-a felicitat și l-a anunțat că îi va prezenta demisia sa în dimineața zilei de luni, 27 septembrie.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va discuta cu toate partidele pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța USR PLUS cu social democrații și membrii AUR.

Tot el a declarat că există foarte multe scenarii, dar că preferă să vorbească despre lucruri concrete. Cîțu nu s-a ferit să spună care este preferința lui în privința guvernării. Acesta este de părere că varianta cu cele mai multe șanse este cea în care se va continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *