Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu s-a răzgândit în privința privilegiilor acordate persoanelor vaccinate: Vom vedea care este soluţia
Premierul Florin Cîțu s-a răzgândit în privința privilegiilor acordate persoanelor vaccinate: Vom vedea care este soluţia

Premierul Florin Cîțu s-a răzgândit în privința privilegiilor acordate persoanelor vaccinate: Vom vedea care este soluţia

11 mai 2021, 13:16,
George Cristian, în Actualitate

Dacă în urmă cu doar câteva zile, premierul Florin Cîțu anunța faptul că persoanele vaccinate vor avea unele privilegii, în aceste momente, premierul s-a răzgândit şi și-a nuanţat declaraţiile.

Premierul consideră că nicăieri în Europa cetăţenii care nu sunt vaccinaţi sunt discriminaţi. Acesta a explicat că reacţia pe care a avut-o acum ceva timp a fost o notă mai degrabă personală.

Premierul Florin Cîțu dă un pas înapoi legat de beneficiile pentru persoanele vaccinate

Într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîțu anunţa că beneficiile anunţate pentru persoanele vaccinate au fost făcute într-o notă personală, fiind mai degrabă opinia acestuia. Florin Cîțu a explicat că se vor găsi soluţii în organizarea nunţilor sau a evenimentelor cu o participare mare a oamenilor. În altă ordine de idei, premierul a explicat că este conştient că la ora actuală sunt sute de mii de nunţi amânate:

„Eu am spus că este opinia mea personală că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii în societate. Vom vedea cum arată aceste beneficii. Vom găsi soluții. Știu problema cu nunțile și evenimentele și înțeleg că există sute de mii de nunți amânate, și că toți vor să se vaccineze. Vom vedea care este soluția să existe și testare. Vom găsi cele mai bune soluții pentru relaxare de la 1 iunie”, a declarat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunţa că lucrurile merg bine în campania de vaccinare

În altă ordine de idei, premierul anunţa faptul că lucrurile merg bine în campania de vaccinare. Succesul este unul evident mai ales că rata de infectare din București a scăzut sub 1.5 la mia de locuitori. Datorită vaccinării şi implicit a scăderii ratei de infectare, spitalele nu mai au parte de presiunea existentă până de curând:

„Lucrurile merg foarte bine. Am primit vestea foarte bună ca de azi în Bucureşti suntem sub 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că aceasta campanie de vaccinare este de succes. Este singurul element care explica evoluţia ratei de infectare în jos în toată ţara. Înseamnă că şi presiunea pe spitale s-a redus şi suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare şi nu avem nicio scuză să nu atingem ţinta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a face un pas important spre revenirea la normalitate. Pandemia va trece. Contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează. Vreau să le arătăm romanilor ce urmează după. După ne vom concentra pe economie. România trebuie să facă paşi importanţi în procesul de convergenţă. De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi romanii, indiferent de zona în care sunt”

Valeriu Gheorghiță are acelaşi punct de vedere cu cel al lui Florin Cîțu

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a vorbit cu câteva ore înaintea premierului. Medicul militar a anunţat că întreaga campanie de vaccinare este un real succes dacă e să ţinem cont de faptul că se înregistrează o creştere cu 30% a românilor care se imunizează.

Succesul campaniei este datorat în special centrelor de vaccinare deschise, centre în care populaţia nu mai are nevoie de programare pentru a se vaccina. Și maratoanele de vaccinare au fost un real succes, iar în București s-a depăşit numărul de persoane aşteptate să se vaccineze. Dacă autorităţile anunţase o tintă de 10.000 de persoane, în București la maraton s-au vaccinat aproximativ 20.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *