Prima pagină » National » Premierul Florin Cîțu, replică tăioasă la adresa fostului prefect Alin Stoica care susținea că Congresul PNL nu se poate susţine
Premierul Florin Cîțu, replică tăioasă la adresa fostului prefect Alin Stoica care susținea că Congresul PNL nu se poate susţine

Premierul Florin Cîțu, replică tăioasă la adresa fostului prefect Alin Stoica care susținea că Congresul PNL nu se poate susţine

23 sept. 2021, 12:44,
BZI.ro, în National

Alin Stoica, fost prefect al Capitalei a oferit un punct de vedere în legătură cu Congresul PNL. Stoica a precizat faptul că adunarea nu se poate ține din punct de vedere legal în contextul în care Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu îi oferă o replică tăioasă la adresa fostului prefect.

Acesta consideră că declaratiiile lui Alin Stoica sunt pur politice şi că legea le permite celor din PNL să poată veni la Congresul care va avea loc pe data de 25 septembrie în București.

Premierul Florin Cîțu consideră că Alin Stoica are declaraţii politice în legătură cu Congresul PNL

Într-o intervenţie la subiect, premierul Florin Cîțu a menţionat faptul că toţi cei care vor veni la Congresul PNL se vor testa sau vor avea certificat verde de vaccinare. Ba mai mult, datorită spaţiului mare în care se va desfăşura Congresul PNL, fiecare membru va avea 3 metri pătraţi spaţiu. Din aceste considerente, Alin Stoica, fost subprefect al Bucureștiului ar face doar declarații politice fără să cunoască legea:

„Declaraţiile politice de la cei care au fost prefecţi eu le ignor. Oamenii politici fac tot felul de declaraţii. Specialiştii, avem recomandare de la specialişti, spun că dacă se respectă toate normele… Avem acolo 15.000 de metri pătraţi, asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegaţi, respectăm cei trei metri pătraţi pentru fiecare persoană. Vor fi şi cu certificat verde şi cu centre de testare, toate condiţiile de siguranţă vor fi respectate ca să se poată desfăşura acest congres în condiţii de siguranţă. Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, este un lucru care se întâmplă o dată la patru ani, deci se poate face, dar cu respectarea tuturor condiţiilor”, a declarat Cîţu.

Fostul subprefect Alin Stoica consideră că Congresul PNL nu ar trebui să aibă loc

Recent, prin intermediul reţelelor de socializare, fostul subprefect Alin Stoica a susţinut faptul că, în contextul scenariului roşu în care a intrat Bucureștiul, Congresul PNL nu ar trebui să aibă loc. Acesta a vorbit şi despre bunul simţ de care ar trebui să dea dovadă cei care organizează un astfel de eveniment:

„Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limită pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limită pentru proteste este de 100 de persoane. Responsabilitatea este acum aruncată pe geam, se pare, pentru nişte interese strict personale. De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea.

Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret că mijloacele de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem le dăm deoparte”, a scris Alin Stoica, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *