Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu: „Nu putem face școli și spitale peste noapte”
Premierul Florin Cîțu: „Nu putem face școli și spitale peste noapte”

Premierul Florin Cîțu: „Nu putem face școli și spitale peste noapte”

01 feb. 2021, 10:33,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prim-ministrul Florin Vasile Cîțu precizează luni, 1 februarie 2021, faptul că prioritatea actuală este aceea de a aduce în stare de funcționalitate unitățile de învățământ și spitalele pe care le avem și menționat că nu este posibil să se facă școli sau unități spitalicești peste noapte.

”Da, aici am avut o discuție cu ministrul Educației, nu poți să construiești pe noapte nici spitale, nici școli, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că putem funcționa în siguranță cu ceea ce avem în acest moment. Vom avea mâine toate informațiile și nu pot să mă antepronunț. Din ce văd, evoluția este constantă, nici nu a scăzut foarte mult numărul de infectări, dar nici nu a crescut. Vom lua o decizie în privința deschiderii școlilor împreună cu președintele Klaus Iohannis.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atac la Partidul Social Democrat

Premierul României afirmă că susține în acest an este necesară repararea a ceea ce au distrus social democrații. Oficialul i-a asigurat pe cetățenii români că țara va avea o creștere economică sustenabilă.

„În 2020 economia globală a fost lovită de cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. România nu a fost ocolită. Am luat măsurile economice cele mai bune, deși România pornea cu un handicap enorm: 8 ani de guvernare socialistă. Totuși, am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maxim impactul crizei asupra economiei noastre. Anul trecut am stabilizat economia. Anul acesta reparăm ce au distrus socialiștii. Punem economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a spus Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu, despre planul făcut după tragedia de la Piatra Neamț

Șeful Guvernului României, Florin Cîțu, spune că va face verificări pentru a vedea dacă planul propus după tragedia de la Piatra Neamț a fost respectat. Acesta menționează că s-a făcut un plan de măsuri actualizat în fiecare săptămână peste care se va uita în zilele ce urmează.

„Încă analizăm situația. Primim rapoarte. Sunt deja câteva rapoarte care existau și trebuie să mă uit pe ele. Atunci când tragem o concluzie venim cu ea. După ce o să am toate concluziile pot să spun. Deocamdată e prea rapid să mă pronunț. Am cerut informații să văd ce a fost în acea perioadă. Știm că au fost probleme cu agentul termic. Pe mine mă interesează ce s-a făcut după tragedia, de exemplu, de la Piatra Neamț. Atunci a fost făcut un plan și vreau să văd dacă a fost respectat. Vom vedea dacă a fost implementat sau nu. Există un plan de măsuri actualizat săptămânal. În această fază suntem acum”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu. despre reducerea bugetului din ministere

Prim-ministrul Florin Cîțu a cerut reduceri de buget la toate ministerele Guvernului României. Acesta se arată nemulțumit de sumele cerute de miniștri pentru bugetul din anul 2021 și susține faptul că ținta Executivului e să reducă cheltuielile și să eficientizeze activitatea.

„Sunt foarte mulți bani care se duc în sănătate. 65 de miliarde în sănătate, numai anul trecut. Trebuie să vedem cum sunt cheltuiți. Miniștri trebuie să vină cu măsuri de reducere de cheltuieli pentru ministere. Dacă nu vin, vor fi reduse cheltuielile și vom face modificări. Există o anumită rezistență la a face reforme, dar asta e mandatul acestui guvern. Anul trecut am stabilizat economia”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a mai anunțat luni, 1 februarie 2021, că bugetul pe 2021 „va mai întârzia puțin”, adăugând că anul acesta este anul reformelor.

„Bugetul pe 2021 întârzie puțin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin, vom forța aceste reforme prin limitele din buget, dar este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care au doar pierderi și vor câștiga doar șmecherii. (…) Întârzie puțin, adică nu o să fie adoptat mâine în ședința de guvern”, a anunțat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *