Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu nu prezintă nicio soluție pentru persoanele bolnave care nu au voie să se vaccineze împotriva COVID-19
Premierul Florin Cîțu nu prezintă nicio soluție pentru persoanele bolnave care nu au voie să se vaccineze împotriva COVID-19

Premierul Florin Cîțu nu prezintă nicio soluție pentru persoanele bolnave care nu au voie să se vaccineze împotriva COVID-19

04 iun. 2021, 14:07,
George Cristian în Actualitate

Jurnaliştii l-au întrebat pe premierul Florin Cîțu, care se afla într-o la Baia Mare, despre beneficiile bolnavilor care nu au voie să se vaccineze împotriva COVID-19. Premierul a evitat să răspundă la întrebare dar a lăsat de înţeles că Guvernul nu are absolut niciun proiect în acest sens.

Vă aducem aminte faptul că premierul a anunţat mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate. De exemplu, concertele, nunţile, botezurile se pot ţine cu mai mult de 50 de persoane dacă toţi participanţii s-au vaccinat.

Florin Cîțu dă de înţeles că nu sunt soluţii pentru persoanele care nu se pot vaccina

Premierul spune că nu sunt soluţii pentru persoanele care nu se pot vaccina împotriva COVID-19, în timp ce persoanele vaccinate au mai multe beneficii. Acesta a evitat să răspundă la întrebările venite din partea presei:

„Aici nu am să intru în discuţia tehnică despre cine se poate vaccina şi cine nu se poate. Au fost foarte multe persoane cu boli cronice care s-au vaccinat. Ceea ce spun eu este că pentru a reveni la normalitate trebuie să ne vaccinăm. Pentru celelalte avem spitale, avem profesionişti, întotdeauna urmaţi sfatul medicului”, a declarat Cîţu.

Autorităţile centrale nu mai ştiu cum să îi convingă pe români să se vaccineze

În altă ordine de idei, premierul recunoaşte în mod indirect faptul că Guvernul au ajuns la limita soluţiilor prin care să îi convingă pe români să se vaccineze. În lipsă de idei, Florin Cîțu crede că de vină ar fi preoţii şi autorităţile locale:

„Ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem mai departe campania de vaccinare este nevoie de susţinerea autorităţilor locale, dar şi de liderii de opinie, vorbim aici de preoţi, medici, poliţişti chiar Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoarea, care să îi convingă pe oameni că vaccinarea este singura soluţie să putem să ne întoarcem la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie”, a mai declarat Cîţu.

România s-a relaxat de la 1 iunie 2021

Începând cu ziua de 1 iunie, premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că România intră într-o nouă etapă a relaxării. Vorvim despre faptul că, începând cu data de 1 iunie românii au voie să organizeze nunţi, botezuri sau alte evenimente cum ar fi concerte sau evenimente artistice. În altă ordină de idei, persoanele vaccinate au parte de mai multe beneficii. De exemplu, dacă la o nuntă participă doar persoane vaccinate, numărul acestora poate depăşi maximul actual.

La concerte, premierul anunţa aceleaşi tip de măsuri. Anunţul premierului a stârnit unele controverse în spaţiul public după ce mai multe persoane au acuzat că, prin aceste măsuri persoanele pot fi discriminate:

Gradul de ocupaţie la hotelurile de pe litoral va creşte, iar la evenimentele culturale şi de divertisment pot participa cel mult 1.000 de persoane. Totuşi, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate şi declarate imune împotriva COVID-19 (schema completă de vaccinare este trecerea a 10 zile de la rapel.), dar şi pentru persoanele care prezintă un test PCR negativ care să nu fie mai vechi de 72 de ore. sau un test antigen nu mai vechi de 24 de ore. Persoanele care au trecut prin boală pot participa şi ele la eveniment doar dacă se află în perioada de 15 zile de la boală până la un maxim de 90 de zile de la detectarea infecţiei cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *