Prima pagină » National » Premierul Florin Cîțu nu crede că va exista o creștere a cazurilor de COVID-19 în toamnă

Premierul Florin Cîțu nu crede că va exista o creștere a cazurilor de COVID-19 în toamnă

25 mai 2021, 10:48,
George Cristian în National

În pofida campaniei de vaccinare care a intrat într-un impas şi în pofida avertismentului emis de specialişti, premierul Florin Cîțu nu ia în calcul apariţia unui nou val 4 al pandemiei de COVID-19 din toamnă.

Premierul a spus că autorităţile sunt pregătite pentru un nou val 4 al pandemiei de COVID-19 în contextul în care, la apariţia valului al 3-lea i-a prins nepregătiţi. Vorbim despre faptul că la acea dată a existat un întreg scandal naţional referitor la evacuarea spitalului Foișor din Capitală după ce nu mai existau locuri libere la Terapie Intensivă.

Premierul Florin Cîțu nu crede într-un al 4 lea val de COVID-19

Prezent la o emisiune la un post de radio, premierul a menţionat faptul că autorităţile din România sunt pregătite să reacţioneze în cazul unor noi creșteri de îmbolnăviri cauzate de pandemia de COVID-19. Acesta nu crede că va mai exista vreun val pe teritoriul României, în pofida faptului că întreaga campanie de vaccinare a intrat în impas și a avertismentul specialiștilor din domeniul sănătății

 

„Am învăţat în acest an cum să reacţionăm mult mai rapid. De exemplu, pregătim şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, treptat vom elibera acele spitale COVID, dar vreau să avem o procedură clară ca în cazul în care se întâmplă ceva să putem să revenim cu spitalele COVID rapid, să nu avem o problemă ca în iarnă când trebuia să mă duc de fiecare dată să zic…..”, a afirmat premierul.

Autorităţile sunt pregătite pentru un nou val pandemic

În altă ordine de idei, premierul a anunţat faptul că autorităţile sunt pregătite pentru un nou val de

„Suntem pregătiţi pentru acest scenariu, dar eu nu cred că vom mai avea o situaţie ca până acum. S-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum… Anul trecut în vară uşor, uşor creştea numărul de persoane la AŢI. Noi am avut o creştere. Acum este prima perioadă când avem o scădere şi venim de la 1.600 la 600 de persoane. Eu zic că vaccinarea a funcţionat, dar ne vedem şi în septembrie. Este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”.

Declaraţiile vin în contextul în care, în urmă cu câteva luni, la nivel naţional a izbucnit un întreg scandal după ce, în miez de noapte, zeci de pacienţi internaţi la Spitalul Foişor din București au fost evacuaţi. Acest lucru a fost cauzat de faptul că autorităţile au fost luate prin surprindere iar la nivel naţional nu mai existau suficiente pături disponibile la Terapie Intensivă.

Două concerte test la București şi la Cluj

În cadrul aceleiaşi emisiune, premierul Florin Cîțu a menţionat faptul că marile orașe din România au un procent important de persoane imunizate. Pe primul loc în acest top se află Bucureștiul. Din această perspectivă, premierul a menţionat faptul că se vor organiza doua concerte test. Primul va avea loc în București iar cel de-al doilea va avea loc în Cluj

”Există o explicație pentru ceea ce se întâmplă cu vaccinarea. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem o aglomerație mai mare, acestea sunt în topul vaccinării, ceea ce înseamnă că aici atingem o imunizare de masă. Bucureștiul este cel mai vaccinat, mai vaccinat decât Clujul, tocmai de aceea primul concert va fi la București și apoi la Cluj”, a spus Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *