Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu l-a rugat pe Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, să fie consilier onorific. Ministerul Sănătăţii a rămas fără conducere în plin val patru
Premierul Florin Cîțu l-a rugat pe Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, să fie consilier onorific. Ministerul Sănătăţii a rămas fără conducere în plin val patru

Premierul Florin Cîțu l-a rugat pe Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, să fie consilier onorific. Ministerul Sănătăţii a rămas fără conducere în plin val patru

08 sept. 2021, 16:03,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a declarat astăzi, 8 septembrie 2021, că este profund dezamăgit de ministrul demisionar al Sănătății, Ioana Mihăilă.

Florin Cîțu a spus miercuri după-amiază, în contextul crizei politice, că aceasta „guvernare merge mai departe, avem de gestionat o pandemie”.

Nelu Tătaru ar putea fi noul consilier onorific al Ministerului Sănătăţii

Făcând referire la Ioana Mihăilă, prim-ministrul s-a declarat dezamăgit de faptul că „un ministru al Sănătății poate să lase Ministerul fără conducere în plină pandemie, când avem deja 2000 de cazuri de infectare și sunt peste 400 de persoane la ATI”.

„Este o situaţie importantă, românii trebuie să ştie foarte bine că guvernarea merge mai departe, avem de gestionat o pandemie. Şi aici sunt foarte… sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie, când avem deja două mii de cazuri de infectare şi sunt peste patru sute de persoane la ATI. Dar asta este, mergem mai departe. L-am rugat pe domnul Nelu Tătaru să fie consilier onorific, ca să preia şi să meargă să gestioneze această situaţie”, a declarat Florin Cîţu, miercuri după-amaiză, la Ploieşti, după evenimentul de inaugurare a Palatului Justiţiei Prahova, eveniment la care premierul a participat.

Klaus Iohannis a semnat decretele miniștrilor demisionari

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi. 8 septembrie 2021, decretele ca urmare a demisiilor miniştrilor USR PLUS precum şi pe cele de numire a interimarilor. Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Tanczos Barna, Cseke Attila şi Virgil Popescu sunt interimarii propuşi la ministerele deţinute de USR PLUS.

După demisia Ioanei Mihăilă, a fost numit interimar la Ministerul Sănătăţii Cseke Attila.

Hotărârea a venit în contextul în care Dan Barna a declarat, în urmă cu câteva zile, că el și miniștrii lui își vor da demisiile din Guvernul Cîțu.

„Am rămas pe poziții având încredere în democrație. Am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care nu furnizează un minim repsect.

Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Miniștri USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu.

Planul A era moțiunea. Planul B este demisia noastră. Sunt două variante: fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios și atunci putem în câteva zile să punem un nou premier”, declara fostul vicepremier Dan Barna.

Ce a făcut Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii. Bilanțul activității

Ioana Mihăilă a prezentat, marți dimineaţă, bilanţul celor patru luni de guvernare la Ministerul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a enumerat principalele măsuri adoptate.

„Acum puţin peste patru luni, împreună cu echipa de la minister ne-am stabilit trei priorităţi. La capitolul investiţii am realizat progrese reale, vorbim despre spitalul Regional de la Iași, contractul a fost semnat în aprilie. Contractul de proiectare tehnică va fi semnat în septembrie. La Cluj contractul se va semna în noiembrie contractul de proiectare. Totodată s-a demarat, cu scopul asigurării finanţării a incă două spitale regionale. Am deblocat proiectele de construire a celor trei centre de mari arşi. La Timişoara a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire, semnară contractului se va realiza în februarie 2022. La București au fost obţinute autorizatile de construire şi demolare, contractarea lucrărilor de construcţie, în ianuarie 2022. La Timiș, autorizaţia de contruire va fi obţinută luna viitoare.

A fost semnat proiectul de lege dintre România și BCE aferent de 250 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru cele două spitale de arşi din București și Tg. Mureș. Vor fi dotate cu echipamente 7 centre de radioterapie. În PNRR, componenta sănătate are alocat un buget de 2,9 miliarde de euro. La capitolul reforme, in ceea ce privește spitalele am introdus in legislatie criterii pe care membrii consiliilor de administratii din spitale trebuie să le indeplinească”, a spus Ioana Mihăilă, fost ministrul al MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *