Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu îi acuză pe cei de la USR-PLUS că sunt responsabili de valul 4 de COVID-19
Premierul Florin Cîțu îi acuză pe cei de la USR-PLUS că sunt responsabili de valul 4 de COVID-19

Premierul Florin Cîțu îi acuză pe cei de la USR-PLUS că sunt responsabili de valul 4 de COVID-19

21 sept. 2021, 12:16,
în Actualitate

Într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîțu nu a pierdut ocazia de a arăta cu degetul pe foştii parteneri de coaliție, USR-PLUS. Premierul a menţionat faptul că USR-PLUS este responsabil pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.

De altfel, premierul anunță faptul că nu a numit oameni noi în fruntea ministerilor vacante după demisiile miniștrilor pentru că speră ca USR-PLUS să revină în coaliție.

Premierul Florin Cîțu anunță faptul că USR-PLUS poartă o parte de vină pentru valul 4 de COVID-19

În conferința de presă, premierul Florin Cîțu a declarat faptul că cei din AUR au o campanie antivaccin iar cei care tac (făcând aluzie la USR-PLUS) sunt responsabili de pandemie şi de valul 4 de COVID-19. Pe de altă parte, premierul arată faptul că singura modalitate pentru a-i primi pe cei din USR-PLUS în Guvern este ca cei din urmă să renunțe la așa spusă alianță cu cei din AUR:

„PNRR va fi implementat așa cum a fost negociat cu Comisia Europeană. Nimeni nu va vota împotrivă, nu văd cum s-ar putea împotrivi cineva. Eu vreau să avem din nou o discuție în coaliție. Mă gândesc la noi propuneri, dar vreau să discutăm. USR trebuie să retragă moțiunea. Cei de la AUR au o activitate antivaccinistă, în plină pandemie. Eu vreau să le spun celor care tac că sunt vinovați de pandemie. Cei care îi susțin tacit sau implicit, tranzacționează voturile lor pe sănătatea românilor. De aceea nu am numit pe nimeni. Eu aștept ca cei de la USR să nu facă ce a făcut doar Dragnea în ultimii 30 de ani. Fiecare zi în care susțin AUR fac rău, nu mie, ci populației.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunță că pregătește măsuri pentru părinții care trebuie să stea cu copiii acasă

Premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că Guvernul se pregătește să îi ajute pe părinţii care sunt nevoiţi să stea acasă cu copiii diagnosticați cu COVID-19:

„Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut. Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, specialiștii din domeniul sănătății au anunțat faptul că, dacă elevii au aceste simptome, trebuie să stea acasă. În schimb, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt milioane de teste care sunt nefolosite pentru că unii părinți nu doresc să își testeze copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`