Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîțu a făcut marele anunţ! De la această dată vom intra în normalitate
Premierul Florin Cîțu a făcut marele anunţ! De la această dată vom intra în normalitate

Premierul Florin Cîțu a făcut marele anunţ! De la această dată vom intra în normalitate

05 apr. 2021, 12:31,
George Cristian, în Actualitate

Premierul Florin Cîțu a abordat mai multe subiecte într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. Premierul a anunţat şi data la care vom intra în normalistate. Potrivit declaraţiilor făcute de acesta, de la 1 iunie vom putea spune că ne intrăm în normalitate.

De altfel, Cîțu a explicat că în lunile aprilie și mai vom avea peste 8,3 milioane de doze care vor intra în România, lucru care ar trebui să ne bucure.

De la data de 1 iunie vom intra în normalitate susţine premierul Florin Cîțu

În cursul conferinţei de presă susţinută la Palatu Victoria, premierul Florin Citu a abordat mai multe subiecte. Printre altele, premierul consideră că de la 1 iunie România şi implicit românii vor intra într-o normalitate. Normalitatea s-ar datora campaniei de vaccinare care va căpăta o întreagă amplitudine:

”Analiza durează mai mult dar vom avea și o analiză care să arate implicațiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate și am să vă explic la ce mă refer”, a declarat premierul.

Campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie și luna mai. În aceste două luni vom aveam 8,3 milioane de doze care intră în România, și sunt foarte importante pentru că, la finalul lunii mai, ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, și într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate.

5 milioane persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru că reprezintă 35% din populația adultă care trebuie vaccinată și este momentul important, la sfârșitul lunii mai, să vorbim despre revenirea economiei”, sunt câteva din declarațiile premierului.

Primarii și preşedinţii din judeţe ar trebui să se implice în campanie de vaccinare

În contextul pandemiei de COVID-19 şi a faptului că România se află în plină criză economică şi sanitată, Florin Cîțu a făcut un apel către toţi primarii şi preşedinţii de judeţ din România să susţină campanie de vaccinare. De altfel, premierul a spus că la sfârşitul lunii mai se va lua în calcul revenirea economiei în România

„E momentul la sfârșitul lunii mai să discutăm de revenirea economiei. Fac un apel la primari și la președinții de consiliu județean să meargă să facă campanie pentru vaccinare și să prezinte datele. E nevoie și de o implicare a bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile azi, ele merg în direcția corectă”, a declarat Florin Cîțu.

Ce spunea Florin Cîțu despre protestele din România

În urmă cu câteva zile, Florin Cîțu spunea, despre protestele din România, faptul că îi întelege pe românii care au ieșit pe stradă dar că dorește de la aceștia să pătreze regulile pandemice stabilite de Guvern. De altfel, premierul nu a ascuns faptul că este împotriva unor noi restricții mai ales în contextul în care și așa, România s-a împrumutat cu peste 47% din PIB, iar aplicarea resticțiilor mai severe ar duce la o criză economică și mai mare:

„Avem opinii diferite. Pentru mine important este să continue campania de vaccinare, este important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine că spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea! spunea premierul Florin Cîțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *