Prima pagină » International » Premierul Croației refuză intrarea în carantină! S-a întâlnit cu Novak Djokovici, pozitiv la COVID-19
Premierul Croației refuză intrarea în carantină! S-a întâlnit cu Novak Djokovici, pozitiv la COVID-19

Premierul Croației refuză intrarea în carantină! S-a întâlnit cu Novak Djokovici, pozitiv la COVID-19

24 iun. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Premierul Croației refuză intrarea în carantină! Andrej Plenkovic a declarat că nu va intra în autoizolare după ce s-a întâlnit cu Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculine. Djokovic a fost testat marţi pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters.

Într-un comunicat, Institutul de Sănătate Publică din Croaţia informează că Plenkovic nu va intra în autoizolare pentru că riscul de contaminare este scăzut, dat fiind că el doar s-a întâlnit foarte scurt cu Djokovic şi nu a fost în contact apropiat cu el.

Alţi trei jucători de tenis care au jucat la Adria Tour au fost de asemenea testaţi pozitiv.

Plenkovic a participat la turneul din oraşul Zadar din nordul Croaţiei sâmbătă, cu o zi înainte ca acesta să fie anulat după ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anunţat că a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Jucătorii croaţi Borna Coric şi Viktor Troicki au fost de asemenea testaţi pozitiv, la fel ca antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, şi antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh.

Premierul Croației refuză intrarea în carantină: Opoziția îl vrea în izolare!

Luni, Plenkovic a fost testat negativ pentru COVID-19, însă apelurile din partea unor politicieni ai opoziţiei ca el să intre în autoizolare s-au făcut auzite tot mai insistent marţi, după ce Djokovic, cu care premierul s-a întâlnit scurt, a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat în campanie electorală în oraşul Zapresic, dând mâna şi îmbrăţişându-se cu susţinători, a spus că nu este îngrijorat pentru că întâlnirea sa cu Djokovic a durat în jur de trei minute şi nu poate fi descrisă ca un contact apropiat.

„Conform definiţiei de contact apropiat, (pot spune că) acesta nu a fost un contact apropiat şi totul este normal”, a declarat Plenkovic.

O înregistrare video îl arată discutând cu Djokovic într-un spaţiu închis şi bătându-l pe umăr.

Plenkovic a declarat că politicienii din opoziţie îl vor în izolare pentru a evita confruntarea cu el în dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie.

Novak Djokovic, depistat pozitiv

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Djokovic este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, eveniment organizat de tenismanul sârb, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia). Djokovic a plecat rapid de la Zadar la Belgrad, unde a fost testat în cursul dimineţii de luni.

Într-un comunicat difuzat de presa locală, Djokovic a indicat că atât el, cât şi soţia sa au fost infectaţi, în timp ce în cazul copiilor rezultatele testelor au fost negative, scrie Reuters.

„Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi”, a declarat jucătorul de 33 de ani, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. „Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa – n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare”, a spus Djokovic. El speră că „numărul celor contaminaţi nu va creşte”.

„Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile”, a adăugat el.

„Tot ce noi am făcut de o lună, a fost făcut cu inima curată şi cu intenţii sincere”, a declarat sârbul. Potrivit acsetuia, turneul a fost organizat „în ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune, de a crea condiţii pentru ca ei să joace, ca să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă”.

„Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa”, a insistat Djokovic în comunicat, subliniind că Adria Tour şi-a propus să trimită „mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`