Prima pagină » Actualitate » Premierul Florin Cîţu prezintă PNRR în Parlament. Conflicte între Coaliţia de Guvernare şi PSD – LIVE VIDEO, DOCUMENT
Premierul Florin Cîţu prezintă PNRR în Parlament. Conflicte între Coaliţia de Guvernare şi PSD - LIVE VIDEO, DOCUMENT

Premierul Florin Cîţu prezintă PNRR în Parlament. Conflicte între Coaliţia de Guvernare şi PSD – LIVE VIDEO, DOCUMENT

26 mai 2021, 13:06,
în Actualitate

Premierul Florin Cîțu este aşteptat, în aceste momente, în Parlamentul României unde va prezenta PNRR. Vizita premierului în fața parlamentarilor vine într-un context politic dificil, opoziţia formată din PSD ameninţând cu greva parlamentară dacă PNRR-ul nu va fi supus unui vot în Parlament.

Marcel Ciolacu, președintele PSD a anunțat faptul că, dacă PNNR nu trece prin Parlament, formațiunea pe care o conduce va intra în grevă parlamentară.

UPDATE: Documentul care conține Planul Național de Redresare și Reziliență poate fi consultat AICI!

UPDATE: La primul punct de pe ordinea de zi avem de prezentat PNRR. Guvernul are la dispoziție 60 de minute. PSD va avea la dispozitie 26 de minute, PNL 23 de minute, 13 USR-PLUS, UDMR 5 MINUTE… în total 77 de minute

UPDATE: Marcel Ciolacu vorbește din partea PSD

Marcel Ciolacu: Domnule Cîțu, afară vă așteaptă agricultura care vă întreabă de ce fermierii primesc 0 euro, iar firmele de consultanță 2 miliarde de euro. Ieșiți și le spuneți de ce românii mănâncă 70% din import. Dacă doriți să nu fugiți şi să vorbiţi cu fermierii, pot solicita o pauză.

Este rușinos că premierul este obligat să vină în Parlament. Este o ruşine că a fost nevoie de o intervenţie a europarlamentarilor pentru a veni în Parlament.

Este o ruşine că aţi ascuns PNRR. Nici până acum nu aţi făcut public acest plan. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR, aţi văzut acest plan, ştie ce conţine acest plan? Dacă ştie cineva ce conţine acest plan, îl invit aici. Domnule Orban, dumneavoastră aţi văzut acest plan, l-aţi citit, îl aveţi în detali?! Stimaţi colegi, această coaliţie al smenului a vrut să deturneze planul către clientela de partid. Apropo, domnule Barnă, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele PNRR. Tot ce a cerut PSD a fost transparentă, descentralizare, reformă. Proiectele ar trebui implementate la oraș şi la sat. V-am dat soluţiile necesare. Am vrut să fim contructivi pentru că am înţeles că aceasta este cea mai importantă oportunitate a României de a interveni în decalajele de dezvoltare a zonelor din România. V-aţi bătut joc! De asta aţi fost refuzat de Comisia Europeană. De asta veţi fi ultimul Guvern din UE care depune PNRR. Nu ştiu dacă ştiţi, dar unii dintre miniştrii dumnevoastră au ajuns să fie subiect de bancuri în Parlamentul European.

Fiecare tară a venit cu un plan. Fiecare tară a decis să investească într-un domeniu, masiv. Franta pe resurse umane, Bulgaria digitalizează. Domnule Cîțu, Orban, dumneavoastră ce v-aţi propus? V-aţi dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă, dar aţi tăiat şi aţi adus austeritatea.

Tot ce ați propus a fost creșterea vârstei de pensionare, înghetarea salariilor. Vă place să credeți că sunteți apostolii transparenței dar sunteți trompetele austeritățiim niște mincinoși. Cine va cerul, domnule Cîțu să înghețati pensiile pentru 5 ani, să scoateți facilitățile pentru IT-iști, să lichidați CFR Marfă, TAROM, să vindeți cele mai profitabile afaceri de stat? Nimeni nu a cerut asta ci doar propria incompetență. PSD a scăpat România de criză, iar actualul Guvern ne va readuce în țară. Vă folosiți de PNRR pentru a justifica austeritatea și acordul cu FMI. Nu aveți viziune economică, ați împrumutat 30 de miliarde de euro, în 15 luni. Vă împrumutați încă 15 miliarde prin PNRR.

Domnule Cîțu, ați bătut cincinalul în 6 luni. Creșterea economică a sărăcit România. Ce vreți să faceți în viitor? Cum creșteți nivelul de trai al românilor? În fiecare zi creșteți prețurile la alimente, gaze și benzină. Îi fortați pe bătrâni să munceacă la bătrânețe. Îi cocoșați cu taxe și impozite. Vor crește somajul si vor prăbuși puterea de cumpărare. Vreți să transformați România într-o țară de consum. Voi cu banii, românii cu sărăcia.

Planul Germaniei are 1241, Franta 800 de pagini, în România, până azi nimeni nu a văzut nicio pagină. Guvernul vrea să țină ascunși cele 2 miliarde de euro pentru firmele de casă. Nu vor reusi! Nu veți duce la sfârșit planul de sărăcie a românilor. Niciuna dintre măsurile de austeritate nu vor primi votul PSD. Opriți acest Guvern catastrofal care sărăcește o stradă întreagă. Sezonul se schi s-a încheiat în România, îi transmit lui Iohannis să citească prostiile din PNRR pentru a nu ne mai face de râs în Europa.

UPDATE: Este așteptat să vorbească Florin Cîțu

Bună ziua,

Înainte de ședință, de a intra în prezentarea PNRR-ul, vreau să fac o declarație publică pentru că în ultimele luni am fost acuzat că nu vreau să prezint planul în Parlamentul României. Astăzi sunt aici. Am ținut să vin să prezint în fața românilor. Asta consider că astăzi le vorbesc românilor.

PNRR este un plan diferit de până acum. Este un plan apărut într-un moment de criză, de un șoc pandemic. Liderii europeni au venit cu acest plan de investiții. Pe lângă investițiile targhetate, acest plan vine și cu o parte de reformă. Fiecare guvern și-o asumă diferit. Planul de reformă și de investiții care sunt legate a fost aprobat de toate partidele politice în Comisia Europeană. Este un plan aprobat la nivel european pe care noi îl implementat în România. Un criteriu foarte important, toate investițiile trebuiesc finanțate până în 2026. Asta înseamnă că sunt proiecte mature, dacă nu le terminăm, pierdem banii! Nu mai strigați că proiectul X sau Y că nu a fost inclus în PNRR. Știți foarte bine că unele proiecte nu pot fi incluse în plan.

A doua parte importantă este reprezentată de ceva noi, în special pentru eestul Europei. Vorbim de energiile verzi și digitalizare. Două lucruri de care România are nevoie foarte mult. Vrem să creștem digitalizarea și să reducem poluarea. 37% către o economie verde și 20% pentru digitalizare. Bineînteles reforme, reforme care au fost amânate timp de 30 de ani. România trebuie să treacă la alt capitol de dezvoltare. Reformele ne garantează că nu mai sunt investiții doar pe hârtie. Vă asigur că nu este un program politic. Acest program, plan de redresare și reziiență garantează că vom avea pe principii liberale cel puțin 8 ani de acum încolo. Vor fi investiții care se vor vedea în buzunarele tuturor românilor.

Acest program este garanția pe care le-o dau românilor că se va dezvolta România. Banii se duc în împăduriri (peste 1 miliard de euro), managementul deșeurilor, transport sustenabil, rutier, feroviar metrou (7,6 miliarde de euro), energie regenerabila 1,6 miliarde de euro, cloud guvernamental, digitalizarea va continua prin program cu 2 miliarde de euro, fondul local pentru tranziție și digitalizare locală.  2,4 miliarde de euro pentru sănătate, vom avea spitale construite în România. România Educată, 3,6 miliarde de euro. Banii vor ajunge la toți românii. Reformele sunt cele pe care le-am făcut în campania electorală. Reforma pensiilor, a companiilor de stat, reforma în administrație publică, toți vrem o administrație publică performantă, în justiție, transport regenerabil. Nu este niciun secret, ni le-am asumat. Dragi români, doar prin investiții și reforme putem reduce sărăcia. Din acest aspect, PNRR este important.

Este nevoie de toată clasa politică pentru a atinge acest obiectiv. Este programul românilor.

UPDATE: Se supune votului ordinea de zi și a programului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`