Prima pagină » National » Premierul Ciolacu ar fi alocat 50.000 de lei din Fondul de rezervă pentru a sprijini familia Alexandrei, tânăra mămică ignorată de medicii din Botoșani
Premierul Ciolacu ar fi alocat 50.000 de lei din Fondul de rezervă pentru a sprijini familia Alexandrei, tânăra mămică ignorată de medicii din Botoșani

Premierul Ciolacu ar fi alocat 50.000 de lei din Fondul de rezervă pentru a sprijini familia Alexandrei, tânăra mămică ignorată de medicii din Botoșani

24 aug. 2023, 17:40,
în National

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a alocat 50.000 de lei pentru a sprijini familia Alexandrei Ivanov. Potrivit unor surse guvernamentale, joi, 24 august, prim-ministrul Marcel Ciolacu ar fi decis să aloce o sumă de 50.000 de lei din Fondul de rezervă, care se află la dispoziția premierului, pentru a sprijini familia Alexandrei care a decedat la Spitalul din Botoșani, potrivit Agerpres.

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, era însărcinată cu al patrulea copil, în 14 săptămâni și se confrunta cu dureri mari de burtă și sângerări. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 22:51, iar la 23:05 era în maternitate și era investigată de medici. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea evacuarea sarcinii – în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea femeia. Acesteia i s-a administrat un calmant, dar se pare că nu a avut efect. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

Înainte de a-și da ultima suflare, Alexandra a transmis un mesaj mamei sale, iar textul a fost unul de-a dreptul sfâșietor: „Nu mai aer“, i-a scris Alexandra mamei sale.

Ea a suferit o hemoragie masivă și a murit în ciuda eforturilor de resuscitare.

Intotero cere sancţiuni drastice în cazul Alexandrei

Aflată în vizită la Botoșani, Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a solicitat sancțiuni drastice pentru medicii implicați în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani, care a decedat la Maternitatea din Botoşani.

‘Sunt aceste cadre medicale care nu au înţeles importanţa jurământului pe care l-au depus atunci când au ales această meserie. Categoric pentru aceştia trebuie să existe şi sancţiuni drastice. Dacă acestea înseamnă nu doar pierderea locului de muncă, dacă acestea înseamnă chiar şi pierderea libertăţii, trebuie mers până la capăt.

Fiecare dintre noi trebuie să ne punem în situaţia acelor copii care au rămas fără un părinte, acelui soţ şi să ne imaginăm că am fi putut fi noi. Trebuie făcută dreptate! Şi cine doreşte să muncească în orice domeniu de activitate trebuie să respecte în primul rând pe cetăţeanul pentru care a ales să muncească, trebuie să respecte legea, pentru a putea fi mai departe şi el respectat şi pentru a putea fi apreciat.

Este nedrept ca o întreagă categorie socio-profesională să fie denigrată pentru aceste excepţii. De aceea, cei care au greşit să plătească şi această plată să se realizeze într-un termen foarte scurt’, a afirmat Intotero.

Oamenii din Botoșani sunt revoltați și continuă să protesteze după tragedia Alexandrei. Aceștia au scris mesaje dureroase pe fațada cabinetului particular al medicului Pitrop, unul dintre medicii considerați vinovați de ceea ce s-a întâmplat cu tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *