Prima pagină » Actualitate » Premierul britanic Keir Starmen a condamnat „violentețe șocante și rușinoase” din Leeds, unde mai mulți români au pornit o revoltă
Premierul britanic Keir Starmen a condamnat „violentețe șocante și rușinoase” din Leeds, unde mai mulți români au pornit o revoltă

Premierul britanic Keir Starmen a condamnat „violentețe șocante și rușinoase” din Leeds, unde mai mulți români au pornit o revoltă

19 iul. 2024, 18:20, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Prim-ministrul britanic Sir Keir Starmer a condamnat vineri violențele „șocante și rușinoase” din zona Harehills din Leeds, potrivit portalului Leeds Live. O purtătoare de cuvânt a guvernului britanic a sus că „scenele pe care le-am văzut noaptea trecută au fost șocante și rușinoase. Iar dezordinea de această natură nu își are locul în societatea noastră. Poliția are sprijinul nostru deplin în desfășurarea investigațiilor și în luarea celor mai ferme măsuri posibile împotriva autorilor și în menținerea siguranței publicului”.

Mai mulți români au pornit o revoltă

Mai multe arestări au fost efectuate în urma revoltelor din Leeds, pornite de mai mulți cetățeni de origine română, în urma cărora un autobuz cu două etaje a fost incendiat, o mașină de poliție a fost răsturnată și distrusă.

Poliția a confirmat că tulburările din Harehills au fost declanșate după ce ofițerii au mers să asiste asistenții sociali care se ocupau de o problemă de protecție a copilului și au fost atacați.

Poliția a declarat că vor avea loc noi arestări în zilele următoare, promițând să „nu lase nicio piatră neîntoarsă” în căutarea celor care au provocat dezordinea de joi seara.

„O prezență semnificativă a poliției” va rămâne în zonă

Pe fondul temerilor că problemele ar putea izbucni din nou în weekend, ofițerii superiori au declarat că „o prezență semnificativă a poliției” va rămâne în zonă și au promis că orice alte încercări de a declanșa violențe vor fi întâmpinate cu un „răspuns ferm”.

Șeful adjunct al poliției din West Yorkshire, Pat Twiggs, a declarat: „Este de înțeles că au existat multe speculații, comentarii și îngrijorări în urma tulburărilor din Harehills, Leeds, în timpul nopții. Ofițerii noștri au răspuns la un apel de la asistența socială pentru copii în jurul orei 17.00 ieri (joi 18 iulie), după ce lucrătorii sociali au raportat că au fost întâmpinați cu ostilitate atunci când se ocupă de o problemă de protecție a copilului. Ofițerii care au răspuns au fost atacați și au ajutat personalul de îngrijire socială a copiilor să se retragă într-un loc sigur. Pe măsură ce tulburările au escaladat, au fost provocate daune vehiculelor și au fost declanșate mai multe incendii.”

Comentarii
  • Trebuia intrat peste ei cu mascatii si sa vezi cum se linisteau instant pentru ca doar gura e de ei, fugeau ca potarnichile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *