Prima pagină » Razboi în Ucraina » Premierul britanic Boris Johnson, despre negocierile cu Vladimir Putin: „E ca şi cum ai vorbi cu un crocodil care ţi-a prins piciorul între fălci”

Premierul britanic Boris Johnson, despre negocierile cu Vladimir Putin: „E ca şi cum ai vorbi cu un crocodil care ţi-a prins piciorul între fălci”

21 apr. 2022, 10:23,
în Razboi în Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson despre negocierile cu Vladimir Putin a menționat că sunt precum negocierile cu un crocodil. Prim-ministrul a făcut această comparațue după ce între Ucraina și Rusia au fost mai multe runde de discuții de pace care nu au avut un rezultat pozitiv.

„Este foarte dificil de observat cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin în momentul de față, având în vedere lipsa lui evidentă de bună-credință. Strategia lui, care este vizibilă, este să încerce să înghită și să captureze cât mai mult din țara noastră și să poată să aibă un fel de negociere dintr-o poziție de forță”, a spus Boris Johnson, citat de Reuters.

Ce spune Boris Johnson despre negocierile cu Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina

Premierul Marii Britanii a avut o discuție cu reporterii în timpul unui zbor către India. Boris Johnson a menționat că președintele rus Vladimir Putin ar putea căuta să negocieze doar în cazul în care ar fi câștigat o poziție de forță în Ucraina. De asemenea, britanicul a avertizat că liderul rus ar putea încerca apoi să lanseze un nou asalt asupra capitalei Kiev, relatează BBC.

„Cum poți negocia cu un crocodil când ți-a prins piciorul între fălcile sale? Aceasta este problema cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a afirmat Boris Johnson.

În ceea ce privește intențiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform lui Johnson, acesta dorește să împingă înapoi trupele ruse din estul Ucrainei, dar că forțele sale nu vor recuceri Crimeea, pe care statul rus a capturat-o în urmă cu mai mulți ani.

„Opinia președintelui Ucrainei – dacă l-am înțeles bine, vorbesc mult cu el – este că își dorește neapărat ca trupele ruse să fie expulzate din actualele poziții de la Donețk și Luhansk. Aceasta este o poziție destul de maximalistă, dar în ceea ce privește Crimeea nu sunt atât de maximaliști în ceea ce privește Crimeea”, a precizat Boris Johnson.

Reamintim faptul că Boris Johnson a fost într-o vizită oficială în Ucraina, unde s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski.

Boris Johnson nu mai poate intra în Rusia

Conducerea Rusiei a decis în urmă cu câteva zile că mai mulți oficiali nu mai au voie să intre pe teritoriul țării, din cauza faptului că au furnizat arme Ucrainei. Iată lista completă a acestora:

Premierul Boris Johnson
Ministrul de Externe Liz Truss
Ministrul Apărării Ben Wallace
Viceprim-ministrul Dominic Raab
Ministrul Transporturilor Grant Shapps
Ministrul de Interne Priti Patel
Ministrul de Finanțe Rishi Sunak
Ministrul pentru Antreprenoriat, Energie și Strategie Industrială Kwasi Kwarteng
Ministrul pentru Digitalizare, Cultură, Mass-Media și Spor Nadine Dorries
Ministrul Forțelor Armate James Heappey
Prim-ministrul Scoției Nicola Sturgeon
Procurorul general pentru Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord Suella Braverman
Fostul prim-ministru britanic Theresa May

„Campania politică și informațională fără niciun control a Londrei, vizând izolarea Rusiei la nivel internațional (…) și care creează condiții pentru sufocarea economiei ruse”, sunt motivele indicate de Ministerul de Externe de la Moscova pentru decizia anunțată sâmbătă.

„Conducerea britanică agravează în mod deliberat situația din jurul Ucrainei, furnizând regimului de la Kiev arme letale și coordonând eforturi similare ale NATO”, se mai spune în declarația ministerului rus.

Premierul britanic Boris Johnson despre negocierile cu Vladimir Putin susține că nu vor avea un rezultat pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *