Prima pagină » International » Premierul Boris Johnson vrea relansarea economică în Marea Britanie! Plan pentru construcţia de infrastructuri
Premierul Boris Johnson vrea relansarea economică în Marea Britanie! Plan pentru construcţia de infrastructuri

Premierul Boris Johnson vrea relansarea economică în Marea Britanie! Plan pentru construcţia de infrastructuri

29 iun. 2020, 13:55,
George Cristian, în International

Premierul Boris Johnson vrea relansează economică în Marea Britanie. Acesta a vorbit despre un plan pentru construcţia de infrastructuri menite pentru susţinerea economiei britanice care este grav afectată de pandemia de COVID-19.

Premierul Boris Johnson vrea relansarea economică în Marea Britanie. Va dezvălui un mare plan

Conform presei britanice, premierul Boris Johnson vrea să prezinte marţi, 30 iunie 2020, un megaplan pentru relansarea economiei Marii Britaniei. Acesta a explicat faptul că planul include un plan de reconstrucţie a şcolilor în valoare de peste 1 miliard de euro. Planul va avea în vizor peste 50 de proiecte

„Pe măsură ce ne revenim după pandemie, este important să punem bazele unei ţări în care fiecare să aibă posibilitatea de a reuşi, cu tinerele noastre generaţii în centrul acestei misiuni”, a declarat Boris Johnson, citat într-un comunicat.

Boris Johnson a fost aspru criticat de presa din Marea Britanie şi de populaţie

Boris Johnson a fost aspru criticat pentru faptul că a gestionat prost pandemia de COVID-19. De la începutul pandemiei, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 43.000 de decese. Conform presedin în UK, premierul Marii Britanii vrea să reuşească ridicarea măsurilor de restricţie şi relansarea economiei.

Totuşi, şocul economic cauzat de măsurile stricte de izolare impuse din luna aprilie s-a tradus printr-o prăbuşire de peste 20% a PIB-ului țării. Aceasta prăbuşire reprezintă un record istoric. Analiştii economici explica faptul că, fără un ajutor din partea statului, Marea Britanie ar putea avea un şomaj la fel de mare ca în 1980.

„Dacă boala COVID-19 a fost fulgerul, nu vom întârzia să auzim tunetul în termeni de consecinţe economice. Vom fi pregătiţi. Nu se va întoarce absolut deloc la austeritate ca în urmă cu zece ani”, sub guvernul conservatorului David Cameron, a ţinut să adauge premierul britanic.

Boris Johnson a mai pierdut din popularitate.

Cetăţenii din Marea Britanie sunt de părere că Guvernul Boris Johnson este un lider slab, iar Keir Starmer, liderul laburiştilor ar fi un şef de guvern mult mai eficient decât actualul. Conform sondajului făcut de Opinium, circa 37% dintre repondenti considera că acesta ar acţiona mai bine decât Boris Johnson şi doar 35% sunt de acord ca actualul premier ar fi cea mai bună soluţie.

S-ar putea instituti carantina în mai multe zone din Marea Britanie

Declaraţii contradictorii. S-ar putea instituti carantina în mai multe zone din Marea Britanie. Oraşul Leicester din Marea Britanie ar putea fi izolat complet.  Guvernul Marii Britanii ia în calcul o reimpunere a izolării în oraşul Leicester. Acest lucru este cauzat de creşterea uriaşă a numărului de persoane infectate cu COVID-19. Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, ia în calcul o lege care să poată autoriza asemenea izolare. Conform medicilor, Leicester a înregistrat peste 650 de cazuri noi de COVID-19, iar acest lucru în doar prima jumătate a lunii iunie.

Perspectiva izolării oraşului Leicester este luată în considerare cu exact două zile înainte ca Boris Johnson să ţină un discurs public legat de anumite impulsionări a unor lucrări de infrastructură. Vă aducem aminte faptul că premierul britanic a fost aspru criticat despre modalitatea în care acesta a gestionat pandemia de Coronavirus.

Leicester este un oraş cu o populaţie de 350.000 de locuitori situată în centrul Marii Britanii. Este cel mai mare oraş din regiune şi în zona lucrează un număr însemnat de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *