Prima pagină » National » Premierul a știut că Andi Manciu nu are facultate: „A recunoscut lucrul ăsta de la angajare”

Premierul a știut că Andi Manciu nu are facultate: „A recunoscut lucrul ăsta de la angajare”

15 oct. 2020, 22:15,
Bianca Rebegea în National

Ludovic Orban, premierul României, a declarat că știa de faptul că șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, nu deține o diplomă de licență.

„A recunoscut lucrul ăsta de la angajare. Nu-i obligat să aibă licență. Da bine înțeles că am știut! Îl știu de când era la Mediafax. E un om pe care te poți baza și un om super corect. Faptul că e scoasă din mânecă asta… Faptul că nu are diplomă nu înseamnă că nu poate să-și facă treaba”, a spus Orban la Digi24.

Șeful Grupului de Comunicare Strategică a fost exmatriculat de la facultate

Andi Manciu, consilierul de stat al prim-ministrului Ludovic Orban, nu a absolvit facultatea și, implicit, nu a susținut examenul de licență. Astfel că, el nu are o diplomă de licență și este, totuși, șeful Grupului de Comunicare Strategică. Andi Manciu a fost exmatriculat de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București , din cauza numărului mare de absențe. Ioana Ene Dogiu este jurnalista care a făcut publică informația inițial.

„Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, scria Ioana Ene Dogioiu.

Reprezentanții SNSPA confirmă informația

Reprezentanții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București au confirmat că Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat în cadrul instituției, dar nu a absolvit niciodată studiile de licență.

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA

Ce explicație a oferit Andi Manciu

Andi Manciu declară că nu a menționat în CV că este licențiat.

„E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a declarat Manciu.

Ghorghe Piperea crede că premierul ar putea răspunde penal în acest caz

Gheorghe Piperea, avocat, este de părere că Ludovic Orban, premierul României, ar putea răspunde penal în cazul lui Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, deoarece a fost numit în funcție, cu toate că nu are o diplomă de licență. Mesajul postat de avocat pe o pagină de socializare vizează faptul că Ludovic Orban ar putea răspunde pentru avorizare sau omisiunea sesizării.

„Un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.

Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni“, susține Gheorghe Piperea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *