Prima pagină » Local » Premierea elevilor de la Școala Primară „Carol I” care au câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN în Hong Kong

Premierea elevilor de la Școala Primară „Carol I” care au câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN în Hong Kong

09 aug. 2024, 10:07,
în Local

Echipa de robotică a Școlii Primare „Carol I” FIRST a reprezentat România și a câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN în Hong Kong. Astăzi, 9 august 2024, elevii sunt premiați la Primăria Municipiului Iași.

„Premiul vostru ca una dintre cele mai tinere echipe de robotică din Iași ridică și mai mult prestigiul orașului nostru. Pentru mine, vorbind ca primar, este o mândrie să avem copii atât de generoși care cresc și sunt mult mai vizibili și sper ca acest lucru să devină general. Lucru care s-a spus mereu, Iașul a făcut din educație o prioritate. Rezultatele pe care le implantăm sunt strâns legate de această prioritate”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Directorul Școlii Primare „Carol I” Claudia Cărăușu a transmis că emoțiile o copleșesc.

“Emoția mă copleșește și pe mine. Am crezut într-un vis măreț, am intrat într-o sală goală și spuneam că aici va fi sala de robotică pentru că această raportare la nou trebuie să fie o prioritate a fiecărui profesor, director. Clubul de robotică a fost înființat acum doi ani. Este primul proiect de tipul acesta din țară, în care copiii de la Liceul de Informatică au devenit mentorii celor mai mici. Ca să poți să ajungi la acest nivel internațional îți dai deoparte haina de director și faci parte dintr-o echipă. Clubul de robotică este un sport de echipă. În competiția din Hong Kong ne-am prezentat cu un proiect plin de esență. Au făcut o machetă din piese Lego, iar tema a fost arta. Copiii au trebuit să realizeze un proiect prin care să ilustreze arta în toate formele ei. Au concurat copiii din toată lumea cu construcții mărețe însă știam sigur – punct ochit, punct lovit și ne-am dus pe prezentare în toate formele ei. Cred că suntem singurii din țară la nivelul acesta și a fost un moment plin de emoții pentru toți”, a transmis directorul Școlii Primare „Carol I” Claudia Cărăușu.

Premierea elevilor de la Școala Primară „Carol I” care au câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN în Hong Kong

Echipa FIRST Carol Generation din cadrul Clubului de Robotică CaroLIIS al Școlii Primare „Carol I” FIRST a reprezentat România și a câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN, sezonul Masterpiece, categoria Explore, care s-a desfășurat în Hong Kong, în perioada 2-4 august 2024 și a reunit 240 de echipe din întreaga lume.

Calificarea în finala internațională a venit după ce echipa a câștigat și Marele Premiu – Soluția provocării la etapa națională a Festivalului Internațional de Robotică FIRST®️ LEGO®️ League – sezonul MASTERPIECE℠, nivel Explore, desfășurat la București, în luna februarie a acestui an.

Competiția este un festival concurs dedicat copiilor și tinerilor, care are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei STEM, prin intermediul unei abordări creative, sportive.

Echipa FIRST Carol Generation, în care fiecare elev are un rol bine definit, este formată din elevii Sofia Bodoga (designer), Ilinca Cărăușu (designer), Darius Chifan (inginer), Luca Toma (inginer), Robin Hîrtopanu (programator) și Tudor Gherasim (programator) și este coordonată, în calitate de mentori, de Victor Tcaciuc, proaspăt absolvent al Liceului de Informatică „Grigore Moisil” și membru al Clubului de Robotică CyLiis, și de doamna profesoară Claudia Cărăușu, directorul Școlii Primare „Carol I”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`