Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut pentru prima oară cu mască în public. Suverana de 94 de ani a depus o coroană de flori la mormântul Eroului Necunoscut din Westminster Abbey.
Până acum, regina Elisabeta a II-a a stat în izolare la Castelul Windsor, pentru a fi protejată de o eventuală infectare cu noul coronavirus, fiindcă, din cauza vârstei, atât ea cât și prințul Philip sunt în categorie de risc.
Pe de altă parte, familia regală nu a fost ferită de epidemie. Moștenitorul tronului, prințul Charles, și soția sa Camilla, au contractat virusul și s-au vindecat, la fel ca nepotul reginei, prințul William, al doilea în succesiunea la tron.
Pe 15 octombrie, regina Elisabeta a II-a a avut prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale de când a început pandemia COVID-19.
Însoțită de nepotul ei, prinţul William, suverna a vizitat Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei în Marea Britanie.
Regina nu a purtat mască, cu această ocazie, însă au fost luate măsuri excepţionale pentru a o proteja de COVID-19, toate persoanele care au intrat în contact cu ea fiind anterior testate.
Barbados va deveni republică. Ţara nu mai vrea să fie condusă de regină Elisabeta a II-a
Barbados va deveni republica în 2021. Ţara insulară din Caraibe vrea să o înlăture pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii din funcţia de şef al statului. Ideea de a deveni republica nu este nouă, planul autorităţilor fiind discutat de mai multe ori în trecut.
Barbados vrea să o înlăture pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii din funcţia de şef al statului şi să devină republică, a anunţat guvernul ţării insulare din Caraibe, reînviind un plan discutat de mai multe ori în trecut, relatează miercuri Reuters
“A venit timpul să ne lăsăm pe deplin în urma trecutul colonial”, a declarat guvernatorul general al Barbados, Sandra Mason, rostind un discurs în numele prim-ministrului ţării Mia Mottley.
“Barbadienii îşi doresc un şef de stat barbadian. Aceasta este declaraţia supremă de încredere, cine suntem şi ce suntem în stare să realizăm. Prin urmare, Barbadosul va face următorul pas logic către suveranitatea deplină şi va deveni republica până sărbătorim cea de-a 55-a aniversare a independenţei noastre”, au declarat autorităţile locale.
Această aniversare are loc în noiembrie anul viitor.
Palatul Buckingham a declarat că problema este a populaţiei din Barbados. Foreing Office-ul a spus că decizia trebuie să o ia Barbados.
“Barbados şi Marea Britanie sunt unite în istoria noastră comună, cultură, limba şi multe altele. Avem un parteneriat durabil şi vom continua să lucrăm cu ei împreună cu toţi partenerii noştri apreciaţi din Caraibe”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului de externe britanic.