Prima pagină » Business în România » Premieră națională! România va produce cele mai căutate obiecte din lume
Premieră națională! România va produce cele mai căutate obiecte din lume

Premieră națională! România va produce cele mai căutate obiecte din lume

10 iul. 2024, 09:15,
BZI.ro, în Business în România

Premieră națională! România a demarat un proiect în care sunt angrenate companii uriașe precum Continental, NXP Semiconductors sau Robert Bosch. Scopul final este ca țara noastră să producă semiconductorii atât de necesari și de căutați la nivel mondial. România va produce cele mai căutate obiecte din lume.

Premieră națională!

La nivel mondial este o criză uriașă în domeniul semiconductorilor și microcipurilor. În prezent, industria semiconductorilor este controlată de către China și Taiwan. Recent, Ministerul Economiei a anunțat că România va produce semiconductorii necesari la nivel internațional.

,,Microelectronica este o oportunitate pentru industria românească. Pentru proiectul IPCEI (Proiect important de interes economic european) România a selectat participanții direcți companiile: Continental Automotive Romania SRL; NXP Semiconductors Romania SRL, Robert Bosch SRL, iar participanții indirecti sunt opt Universități Politehnice. Proiectul va dezvolta competențe de proiectare și de fabricație pentru componentele de microelectronică peste nivelul tehnologic al pieței globale, contribuind la dezvoltarea ecosistemului național și european.

Pentru a accelera procesul de implementare m-am întâlnit cu reprezentanții Continental și ai Universității Politehnice Timișoara. Planul de acțiune are termene clare, așa că împreună și cu ceilalți actori implicați îl vom urma cu strictețe.”, arată ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea.

Care sunt beneficiile proiectului pentru România

Dezvoltarea capacităților de cercetare și producție în microelectronică în România si Europa va atrage relansarea altor domenii strategice de înaltă tehnologie (cloud, IT, automotive, Inteligentă Artificiala, medicină și echipamente ultraspecializate, educație).

De asemenea, acest proiect de producere a semiconductorilor și microcipurilor va asigura noi locuri de muncă directe, de înaltă calificare profesională și de locuri de muncă indirecte la nivel național. Tehnologiile dezvoltate în cadrul acestui proiect vor fi susținute de competențe din cercetare, formare și educație. Pregătirea forței de muncă se va face în colaborare între Continental și universitățile partenere și hub-urile de inovare în microelectronică asociate acestora.

Pe lângă acest proiect de amploare care va asigura multe locuri de muncă, se va deschide și o fabrică importantă în România. Este vorba despre Gigantul Chery Auto, cel mai mare exportator de autoturisme din China. Lucrările la fabrica din România urmează să înceapă anul viitor. Se anunță producții record și sute de angajări. Gigantul Chery Auto va deschide o fabrică în România. Marcus Du, brand manager pentru România, a făcut anunțul și a oferit mai multe detalii. Compania intenționează să se lanseze și în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă, în viitorul apropiat.

„În prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu. Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria. Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat.”, a precizat btand managerul pentru România.

Charlie Zhang, vicepreședintele executiv al Chery Auto, a explicat că seria OMODA a câștigat teren la nivel internațional și este nevoie de o extindere a capacităților de producție. Volumul la nivel global cumulat al vânzărilor a depășit 220.000 de unități, iar compania auto a pătruns cu succes pe peste 40 de piețe de pe șase continente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *