Prima pagină » Sport » Premieră incredibilă în US Open. Participarea Simonei Halep la turneu, doar cu semnătură că îşi asumă moartea
Premieră incredibilă în US Open. Participarea Simonei Halep la turneu, doar cu semnătură că îşi asumă moartea

Premieră incredibilă în US Open. Participarea Simonei Halep la turneu, doar cu semnătură că îşi asumă moartea

11 aug. 2020, 13:46,
Elena Nicoleta Bujor, în Sport

Numărul 2 în Women’s Tennis Association, Simona Halep, va trebui să semneze că își asumă faptul că poate deceda dacă participă la US Open.

Simona Halep va trebui să semneze că îşi asumă moartea, dacă participă la US Open

Organizatorii turneului american de Grand Slam nu doresc să îşi asume niciun fel de risc legat de posibile infectări cu noul coronavirus.

Reprezentanţii US Open transmit că noua prevedere a fost inclusă în contractele tenismenilor care doresc să participe la turneu.

Jucătorii vor fi testaţi o dată la nu mai puţin de 7 zile, iar cei care au fost deja testaţi pozitiv cu virusul Covid-19, precum Novak Djokovic, din 4 în 4 zile.

În cazul în care un membru din stafful unui jucător este diagnosticat cu acest virus și jucătorul a avut contact cu acel membru, acesta va fi descalificat şi carantinat timp de 14 zile.

Decizia Simonei Halep privind participarea la turneu

Sportiva Simona Halep nu a luat încă o hotărâre referitoare la participarea la US Open.

„Prioritatea mea o reprezintă sănătatea mea, partea mentală şi nu vreau să mă stresez pentru nimic. Îmi voi baza decizia mea finală pe acest lucru”, a declarat sportiva.

Tenismena Simona Halep, numărul 2 WTA, a refuzat vehement să ia parte la turneul de la Palermo de frică să nu se infecteze cu SARS-CoV-2. Aceasta va reveni pe terenul de tenis în turneul de la Praga împotriva slovenei Polona Hercog, clasata pe locul 46 în WTA.

Simona Halep, despre competitiția de la Flushing Meadows

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunțat că va lua o decizie în privința participării la US Open după turneul WTA de la Praga, programat săptămâna aceasta, la care este principala favorită, informează agenția EFE.

„Trebuie să simt lucrurile, să văd schimbările pe care ei (organizatorii US Open) le vor face în privința călătoriei și toate celelalte”, a spus Halep, referindu-se la competiția de la Flushing Meadows, care va avea loc în perioada 31 august – 13 septembrie, subliniind condițiile „dure” din Statele Unite, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Cu dubiile Simonei Halep și forfait-urilor deja anunțate ale australiencei Ashleigh Barty, numărul unu mondial, ucrainencei Elina Svitolina (locul 5 WTA) și olandezei Kiki Bertens (locul 7 WTA), turneul american de Mare șlem simte o anumită incertitudine în rândul participanților, în ciuda deciziei organizatorilor ca toți jucătorii să fie plasați într-o „bulă” sigură la New York, cu un protocol sanitar strict și fără spectatori.

„Știu că este foarte strict, dar este un pic stresant din punctul meu de vedere”, a declarat Halep la Praga, potrivit presei locale.

„Dar aceste reguli de securitate sunt necesare, sănătatea este cea mai importantă. Prioritatea mea o reprezintă sănătatea mea, partea mentală și nu vreau să mă stresez pentru nimic. Îmi voi baza decizia mea finală pe acest lucru”, a mai adăugat campioana română.

Ce a declarat Simona Halep la Praga, înaintea turneului WTA

Șase luni au trecut de la ultimul turneu disputat de Simona Halep. În februarie o învingea pe Elena Rybakina în finala de la Dubai.
Așteptarea a luat sfârșit pentru locul 2 mondial. A ajuns în Cehia, unde va lupta pentru trofeul de la Praga.

„A fost un pic ciudat că a trebuit să plec din nou, parcă nu îmi mai aduceam aminte cum e la turneu, șase luni au fost destul de lungi, în care nu am călătorit deloc. Mă bucur foarte mult că am putut să fac pasul acesta și să vin la primul turneu după această pandemie”, a spus Simona Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *