Mai sunt câteva zile până când începe cel mai așteptat eveniment al toamnei. Expoziția „Flori de toamnă” cuprinde flori, fructe și semințe, fiind organizată în complexul de sere și în secțiile exterioare ale Grădinii Botanice din Iași, în perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2023
Organizată în secțiile exterioare și în complexul de sere, expoziția va fi deschisă publicului, începând cu ora 11.00, prilej cu care vor susține un moment artistic muzical membrele CVARTETULUI STRADIVARI, cu următoarea componentă Ștefana Năstasă – vioara I, Karina Pop– vioara a II-a, Cristina Flamânzeanu – viola, Cristiana Macovei – violoncel, coordonator profesor Virgil POPA, dirijor al Orchestrei de Tineret a Iașului.
Se aproprie expoziția „Flori de toamnă”
Expoziția „Flori de toamnă” a ajuns la cea de-a XLVII-a ediție, iar aceasta va fi deschisă publicului, începând cu 28 octombrie, ora 11.00. Secțiile exterioare și serele Grădinii Botanice pot fi vizitate până în ziua de 19 noiembrie 2023, zilnic, între orele 9.00-17.00.
În colecția Grădinii Botanice vor fi prezentate soiuri românești și internaționale de crizanteme, din grupa genului Chrysanthemum, atât pentru floare tăiată (Chrysanthemum grandiflorum), care reunește 226 de varietăți horticole cultivate în sere și solarii, cât și 212 varietăți denumite popular dumitrițe sau tufanele (Chrysanthemum indicum). De asemenea, vor fi expuse 25 de specii ale genului Chrysanthemum în sens larg, care provin din flora spontană de pe diverse continente.
Expoziția este realizată, în totalitate, de angajații Grădinii Botanice
În complexul de sere, într-un spațiu special amenajat vor fi expuse 150 de soiuri de dovleci decorativi și tigve, între care tărtăcuță șarpe, dovleacul de ceară sau pepenele de iarnă, bureți vegetali, castraveți țepoși africani și mexicani, insulina vegetală sau castravetele amar, specii originare din America de Sud, Africa sau Asia, cu importanță ornamentală, alimentară și medicinală.
În spațiile exterioare vor fi expuse numeroase exemplare de varză decorativă și alimentară, reunite într-o colecție ce include 93 de taxoni, între care vor fi prezentați hibrizi noi, care sunt introduși în colecție începând cu acest an: ‘Crane Ruby’, ‘Crane Feather King’, ‘Crane Feather Queen’, ‘Crane Ruffle’, ‘Glamour’, ‘Maribor’, ‘Chidori Red sau ‘ Chidori White’.
De asemenea, vor fi remarcate de vizitatorii de toate vârstele zooformele topiare, și anume diferite insecte executate din materiale naturale, cu predilecție din ramuri uscate de răchită, care evidențiază creativitatea angajaților pentru realizarea de noi elemente artizanale.