Prima pagină » Eveniment-Social » Pregătiri importante pentru primul festival independent de muzică clasică din Iași
Pregătiri importante pentru primul festival independent de muzică clasică din Iași

Pregătiri importante pentru primul festival independent de muzică clasică din Iași

20 feb. 2023, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Importante instituții din Iași pregătesc primul festival independent de muzică clasică! Muzeul Național al Literaturii Române Iași este partener al Classix Festival, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și „Showberry”, în perioada 26 februarie – 4 martie 2023, ajuns la a patra ediție. Vor fi șapte zile de festival care îmbină melodios 8 concerte, 68 de masterclass-uri, mese rotunde și dezbateri, instalații multimedia și alte evenimente conexe la care iau parte peste 90 de artiști din 17 țări

Instituții din Iași pregătesc primul festival independent de muzică clasică! Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași este partener al Classix Festival, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și „Showberry, în perioada 26 februarie – 4 martie 2023, ajuns la a patra ediție.

Vor fi șapte zile de festival care îmbină melodios 8 concerte, 68 de masterclass-uri, mese rotunde și dezbateri, instalații multimedia și alte evenimente conexe la care iau parte peste 90 de artiști din 17 țări. Ajuns la a patra ediție, este primul festival independent de muzică clasică din Iași, propunându-și să redefinească experiența de concert și să aducă muzica clasică mai aproape de public.

Pregătiri importante pentru primul festival independent de muzică clasică din Iași

Programul include opusuri, compoziții și artiști puțin întâlniți în filarmonicile din țară, dar și seria de evenimente Classix in Focus, ce facilitează contactul tinerilor artiști și studenți ai conservatoarelor cu profesioniști din domeniu și Classix in Art, masterclass-uri în muzică și burse de creație oferite în domeniul muzicii, artelor vizuale și coregrafiei, ce susțin tinerii artiști români și străini cu cariere promițătoare.

Desfășurarea festivalului se petrece în locații inedite, în afara sălilor tipice de concert. Pentru facilitarea accesului larg, concertele vor fi difuzate live, pe pagina de Facebook a Classix Festival, a organizatorilor și a partenerilor. Bilete și abonamente: https://bilete.classixfestival.ro.

Partenerii festivalului sunt valoroase instituții de cultură și educaționale din orașul Iași

Printre partenerii festivalului se numără Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural German, Institutul Francez Iași, Centrul Ceh București, Goethe Institut, Episcopia Romano-Catolică de Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Mihai Eminescu” Iași, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași. Întreaga activitate se dorește a fi una de anvergură culturală și de înaltă ținută muzicală, având în vedere specificul, artiștii prezenți, evenimentele organizate și entitățile implicate în organizare.

În acest context au loc pregătiri importante pentru primul festival independent de muzică clasică din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *