Prima pagină » Magazin » Pregătește-ți casa pentru această iarnă: 3 lucruri de făcut
Pregătește-ți casa pentru această iarnă: 3 lucruri de făcut

Pregătește-ți casa pentru această iarnă: 3 lucruri de făcut

04 oct. 2024, 09:34,
în Magazin

Iarna se apropie cu pași repezi, iar odată cu ea vin și temperaturile scăzute, care ne fac să petrecem cât mai mult timp în interiorul casei. Astfel că, pentru a avea parte de un sezon rece plăcut și un cămin călduros și confortabil, este important să îți pregătești locuința din timp. Dacă vrei să descoperi mai multe informații utile, citește acest articol în continuare și vezi ce poți face și tu!

Iată ce să îți pui pe listă

  • Verifică, curăță și înlocuiește caloriferele

Unul dintre cele mai importante aspecte ale pregătirii casei tale pentru această iarnă este să te asiguri că sistemul de încălzire funcționează corespunzător. Ce trebuie să faci? În primul rând, pentru a putea face lucrurile corect, trebuie să te asiguri că toate caloriferele curate și că nu au acumulat praf sau murdărie. În acest fel vei ști sigur că nu există lucruri care să împiedice o funcționare corespunzătoare. Iar dacă aceste sunt cu adevărat murdare poți face 2 lucruri: 

  • Folosește o cârpă uscată sau un aspirator cu perie pentru a îndepărta praful acumulat pe suprafața exterioară
  •  Folosește o perie sau un pămătuf pentru a curăța în interiorul acestuia

Acum că ai calorifere curate, trebuie să te ocupi de aerisirea lor! Deși aerisirea caloriferelor este o operațiune simplă, dar necesită respectarea unor pași esențiali. Înainte de a începe, trebuie să te asiguri că ai la îndemână câteva instrumente necesare, precum: șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor și un vas pentru colectarea apei.

În final, dacă observi că acestea nu funcționează corect, este posibil să fie momentul să  le înlocuiești. Poți găsi o varietate de calorifere pe altex.ro, unde ai la dispoziție opțiuni adaptate nevoilor tale! Și deși toate aceste lucruri sunt ușor de făcut și în mod normal nu este nevoie să apelezi la un profesionist, dacă simți că nu te vei descurca, cel mai recomandat este să o faci.

  • Verifică acoperișul

Dacă stai la curte, atunci verificarea acoperișului este un alt aspect important de care trebuie să te ocupi! Este necesar să verifici dacă există scurgeri sau deteriorări care ar putea duce la infiltrații de apă. 

De asemenea, poți curăța jgheaburile și burlanele pentru a evita acumularea de apă care ar putea îngheța și poate provoca deteriorări, cum ar fi desprinderea jgheaburilor sau formarea gheții.

  • Îmbunătățirea izolației termice

Dacă vara aceasta nu ai avut timp să te ocupi de acest aspect, acum este momentul perfect să o faci! Nu este nici prea cald, nici prea frig, iar dacă știi că izolația casei tale ar putea fi îmbunătățită nu trebuie să mai stai pe gânduri.

Înainte de a începe lucrările, e bine să verifici starea actuală a izolației, printr-o inspecție temeinică a pereților și a tavanului. Trebuie să cauți semne de umiditate, mucegai sau deteriorări, lucruri care pot semnala eventuale nereguli cu izolația ta.

Iar dacă casa ta este deja izolată, dar dorești un grad mai mare de protecție, poți adăuga un alt strat de izolație peste cel existent, fie pe interior, fie pe exterior, în funcție de accesibilitate!

În concluzie, dacă vei implementa aceste măsuri, vei maximiza eficiența energetică a locuinței tale și vei petrece o iarnă minunată în interior!

Poză de Aaron Burden pe Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`