Prima pagină » Eveniment-Social » Prefectura Iași a deschis Biroul Primarilor – FOTO

Prefectura Iași a deschis Biroul Primarilor – FOTO

02 iul. 2020, 16:57,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social

Prefectura Iași a deschis Biroul Primarilor. Instituția Prefectului – Județul Iași și Filiala Județeană Iași a Asociației Comunelor din România au înființat Biroul Primarilor, o sală special amenajată din clădirea Palatului Administrativ Iași.

Prefectura Iași a deschis Biroul Primarilor. Scop

Biroul Primarilor are scopul de a sprijini activ unitățile administrativ teritoriale din județul Iași cu informații legate de aspecte legislative și procedurale, cu facilitarea întâlnirilor și dialogului dintre primari și viceprimari cu personal specializat din Prefectură, pune la dispoziție opis-uri, acte, legislație, regulamente care pot fi consultate și, de asemenea, facilitează dialogul colegial și consultativ dintre specialiștii și funcționarii publici din Prefectura Iași și primarii, viceprimarii și alți reprezentanți ai administrațiilor publice locale din toate localitățile județului Iași.

Relevanţa acestui Protocol se bazează pe orientarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi către o administraţie bazată pe performanţe şi rezultate, pe reacții rapide și comunicare transparentă, pe întărirea capacităţii de cooperare la nivel judeţean în probleme de interes pentru comunităţi, toate concentrate sub misiunea specifică pe care o are ca reprezentant al Guvernului pe plan local.

„Viziunea instituției noastre este de a deveni un model de eficiență și transparență administrativă bazat pe încredere și respect, o punte de legătură între nivelul local și Guvernul României. Primarii, dar și alți aleși locali, precum și angajații primăriilor din județul Iași au de astăzi un birou în cadrul Prefecturii Iași. Am încheiat în acest sens un parteneriat cu Asociația Comunelor din Județul Iași, care a asigurat dotarea spațiului cu mobilier și birotică. Primarul care vine la o instituție județeană poartă cu el de multe ori problemele a mii de concetățeni, pe care îi reprezintă. Vreau ca primarii să vadă în noi un adevărat partener, un colaborator apropiat, la care să apeleze cu încredere de fiecare dată când au nevoie, iar apropierea dintre instituții să fie firească și nu bazată pe formalități excesive”, a declarat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

În altă ordine de idei, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași a susținut la sfârșitul lunii iunie faptul că după trei luni și jumătate în care s-a încercat din răsputeri limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, s-au putut vedea rezultate pozitive. Au fost depuse eforturi greu de imaginat ale celor care au luptat în linia întâi, au fost făcute sacrificii de rudele noastre care au respectat un program restricționat.

„După trei luni și jumătate în care am luptat împreună pentru a limita răspândirea epidemiei Covid-19, după eforturi greu de imaginat ale medicilor și ale personalului medical, după sacrificii făcute de părinții și bunicii noștri care au respectat un program dificil și strict, după resetarea dură a multor activități economice pe care va trebui să le susținem pentru a se pune pe picioare cât mai repede, s-au observat rezultate pozitive care au permis ieșirea din starea de urgență și relaxarea treptată a restricțiilor.”, a precizat Grigoraș.

Interesant a fost de urmărit și reacția populației, care după opinia prefectului aceasta a fost una remarcabilă deoarece persoanele au respectat întocmai regulile stabilite de oamenii legii. Pandemia de coronavirus nu a creat dificultăți majore sistemului medical ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`