Prima pagină » Local » Prefectul judeţului Iaşi prezintă concluziile poluării de pe raul Bahlui
Prefectul judeţului Iaşi prezintă concluziile poluării de pe raul Bahlui

Prefectul judeţului Iaşi prezintă concluziile poluării de pe raul Bahlui

22 ian. 2020, 08:27,
BZI.ro, în Local

Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iaşi anunţa într-o postare publicată pe o reţea de socializare, concluziile verificărilor de pe raul Bahlui. În urma verificărilor efectuate de Administraţia Bazinala de Apă Prut-Barlad, dar şi a Gărzii de Mediu, s-a constatat că poluarea a fost provocată prin descărcarea unei cantităţi de pulbere de culoare albă provenită de la mijloace de stingere a incendiilor:

”În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și de cei ai Gărzii de Mediu, a rezultat că poluarea râului Bahlui, de ieri, a fost provocată prin descărcarea unei cantități de pulbere de culoare albă, provenită de la mijloace de stingere a incendiilor. Pentru localizarea sursei de poluare și identificarea persoanelor vinovate, a fost nevoie și de intervenția lucrătorilor Poliției Municipiului Iași.
Prezența pulberii respective a fost constatată și pe taluzul înierbat și pe cel betonat al râului Bahlui, în zona aval Podu de Piatră. Având în vedere diluția pulberii poluante, pe cursul Bahluiului, nu a mai fost necesară amplasarea mijloacelor specifice de depoluare. Garda de Mediu va lua măsurile legale pentru sancționarea persoanelor vinovate.” a declarat Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *