Prima pagină » National » Prefectul Capitalei spune când va avea loc ședința Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care se vor decide restricțiile

Prefectul Capitalei spune când va avea loc ședința Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care se vor decide restricțiile

24 mart. 2021, 18:52,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri, 24 martie 2021, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocată după cea a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

„Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU, nişte decizii pe care noi le vom implementa imediat. (…) Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi, imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţa aceea o şedinţă de CMBSU”, a spus Stoica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „Au fost propuneri”

Prefectul Bucureștiului a transmis că membrii CMBSU au formulat mai multe propuneri, printre care suplimentarea fluxurilor de vaccinare.

„Au fost propuneri, de exemplu, de suplimentare a fluxurilor de vaccinare şi vom ţine cont de lucrul acesta, au fost propuneri pentru mijloace de transport în comun STB, în aşa fel încât să existe nişte fluxuri şi monitorizarea numărului de pasageri care sunt într-un anumit moment într-un autobuz şi ţinem cont şi de lucrul acesta. Avem o discuţie cu STB să vedem cum putem să îi ajutăm să implementeze”, a explicat Alin Stoica.

Prefectul Alin Stoica spune că, în ceea ce privește norma prin care să se calculeze numărul de persoane care pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, există propuneri cu spațiu de 4 metri.

„De exemplu, legat de acea normă prin care să se calculeze numărul de persoane care pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, avem propuneri cu spaţiu de 4 metri. Legal este de 7 metri şi am explicat şi altă dată, dacă asigurăm distanţarea de 2 metri faţă de fiecare persoană, ar trebui să avem, de fapt, 13 metri pătraţi. (…) Am transmis o adresă prin care am cerut să revină”, a explicat Stoica.

Prefectul Capitalei: „Ne apropiem de o decizie”

Prefectul Capitalei transmite că până la sfârșitul săptămânii ar urma să fie luată o decizie în contextul evoluției situației epidemiologice din București. Marți, Capitala a depășit pragul de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, fapt care duce la o eventuală carantinare a orașului.

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern. (…) Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție (carantina – n.r.) pe masă, dar probabil că avem și alte instrumente”, a declarat Alin Stoica marți seară, la B1 TV.

În legătură cu aspectele care trebuie să fie luate în calcul pentru a lua o decizie, prefectul Capitalei a anunțat următoarele:

„Trebuie luați în calcul toți factorii care sunt incidenți și, în primul rând, datele care sunt disponibile, și trebuie făcut o previziune în cât timp măsurile respective vor da roade. Am văzut deja că au existat voci care au spus că măsurile care au fost decise pentru anumite zone ale țării nu ar fi fost eficiente, trebuie să fim atenți și cu acest lucru. Trebuie să fim atenți ca măsurile pe care le luăm să aibă efectele scontate și să pregătim foarte bine o astfel de măsură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *