Prima pagină » Local » Prefectul Bogdan Cojocaru și-a luat masterul în timp record! Un ONG i-a umflat CV-ul – FOTO
Prefectul Bogdan Cojocaru și-a luat masterul în timp record! Un ONG i-a umflat CV-ul - FOTO

Prefectul Bogdan Cojocaru și-a luat masterul în timp record! Un ONG i-a umflat CV-ul – FOTO

21 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Prefectul Bogdan Cojocaru a obținut o diplomă de ”master” de la un ONG al PSD. Actualul prefect al județului Iași a făcut un curs de jumătate de an în marketing politic la o fundație apropiată de partidul din care face parte

Curriculum Vitae stufos al noului șef din Casa Pătrată, Bogdan Cojocaru. Noul prefect al județului Iași deține o diplomă de master obținută la o organizație neguvernamentală din Capitală. Bogdan Cojocaru arată că, de la Institutul Social Democrat ”Ovidiu Șincai”, a obținut o diplomă de master în marketing și management politic, comunicare și tehnici de negociere, doctrine și partide politice.

Bogdan Cojocaru a făcut între februarie și septembrie 2010 un curs în management politic, unde susține că a fost șef de promoție. Cursul de câteva luni i-a adus și o diplomă de master de la ONG-ul apropiat de PSD, organizație care se ocupă mai mult de ideologia social-democrată. Prefectul și-a trecut în CV cursul de la Institutul ”Ovidiu Șincai”, ca și cum PSD a devenit o instituție de învățământ superior ce oferă titluri academice.

Master de la un ONG pentru prefectul Bogdan Cojocaru

Practic, Bogdan Cojocaru s-a înscris la un ONG apropiat de PSD de pe urma căruia a obținut o diplomă. Ulterior, Cojocaru a urmat, în perioada februarie 2011 – iunie 2011, un alt curs la Universitatea de Vară a Școlilor de Științe Politice, Consiliul Europei, de pe urma căreia s-a ales cu o diplomă în Relații Internaționale, Modele de Stat, Etică și Transparență în administrație.

Cojocaru a urmat, în perioada octombrie 2002 – iulie 2006, cursurile Facultății de Informatică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași. Actualul prefect, Bogdan Cojocaru, a intrat în organizația PSD în urmă cu circa 16 ani, fiind consilier județean și chiar ministru al Comunicațiilor. Ulterior, după ce a părăsit postul guvernamental, firmele cu care acesta a colaborat au prins mai multe contracte cu statul român.

Ce reprezintă Institutul ”Ovidiu Șincai”, organizația controlată de PSD?

ONG-ul este unul de utilitate publică, recunoscut de Guvernul României. Chiar și în aceste condiții, cursurile respective nu pot fi trecute ca studii superioare.

”Institutul Social-Democrat (ISD) «Ovidiu Șincai» este o organizație non-profit de utilitate publică, înființat pe 4 iunie 2002. Fundația a fost înființată cu scopul declarat de a sprijini procesul de modernizare doctrinară, de a întări și dezvolta democrația în România și în lume, dar și cu scopul de a organiza cât mai eficient activitatea de învățământ și de perfecționare a resurselor umane, de a contribui la profesionalizarea clasei politice. Pe 5 iulie 2008, institutul a primit statutul de fundație de utilitate publică”, se arată în descrierea fundației respective.

Bogdan Cojocaru a fost numit prefect la începutul lunii ianuarie 2022, cu sprijinul senatorului Maricel Popa.

Cursuri făcute cu sprijin politic pentru noul prefect

În mod normal, studiile universitare de master au o durată de 1-2 ani și corespund unui număr minim de credite la o instituție acreditată de învățământ superior.

”Pot organiza programe de studii universitare de master într-un domeniu acele instituții de învățământ superior care sunt acreditate sau autorizate provizoriu în acest scop”, se arată în legea Educației Naționale, nr. 1/2011.

De precizat că secretarul general al institutului este Adrian Marius Dobre, fost purtător de cuvânt PSD și secretar de stat în Ministerul Muncii. Actualul prefect al județului a susținut că este vorba despre o titulatură a cursului de la Institutul respectiv.

”Nu este o diplomă de master. Așa era denumit cursul de la Institutul «Ovidiu Șincai». Se fac chestiuni postuniversitare și așa este titulatura trecută. Așa scrie pe diploma respectivă”, a precizat prefectul Bogdan Cojocaru.

Practic, masterul pe care îl are prefectul Bogdan Cojocaru nu este nimic altceva decât un curs politic făcut la un ONG.

CV AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *