Prima pagină » Titlurile zilei » Prefectul Bogdan Cojocaru face curățenie în PSD Iași. Viorel Blăjuț forțat să-și dea demisia în urma scandalurilor în care este implicat
Prefectul Bogdan Cojocaru face curățenie în PSD Iași. Viorel Blăjuț forțat să-și dea demisia în urma scandalurilor în care este implicat

Prefectul Bogdan Cojocaru face curățenie în PSD Iași. Viorel Blăjuț forțat să-și dea demisia în urma scandalurilor în care este implicat

10 aug. 2023, 15:19, 2 ,
în Titlurile zilei

Prefectul Bogdan Cojocaru face curățenie în PSD. Viorel Blăjuț a fost forțat să își dea demisia din partid după neregulile de la Spitalul ”Sf. Sava” și Centrul Rezidențial ”Sf. Anton” și dosarele din instanță

Controversatul afacerist, Viorel Blăjuț a fost forțat să-și dea demisia din PSD. În sfârșit, prefectul Bogdan Cojocaru face curățenie în PSD Iași. Neregulile grave de la Spitalul ”Sf. Sava” și Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”, nenumăratele plângeri și dosarele din instanțe la adresa lui Blăjuț, a construcțiilor pe care le deține fără autorizație, au stârnit discuții aprinse în rândul membrilor și conducerii PSD Iași. Din acest motiv, majoritatea membrilor l-au forțat să plece din partid pentru că afecta grav imaginea PSD Iași. Ciuma Roșie trebuie să rezolve problemele din partid așa cum a procedat prefectul Bogdan Cojocaru cu Viorel Blăjuț.

Partidul care îl va primi pe Viorel Blăjuț va pierde capital de imagine

Cel mai probabil, Viorel Blăjuț va căuta să se înscrie în alt organizație politică pentru a-și face loc pe listele electorale. Orice formațiune politică se va asocia cu Viorel Blăjuț, un personaj controversat în Iași, cu nenumărate dosare în instanță, plângeri, probleme grave în cele două unități medicale pe care le administrează nu poate decât să aibă probleme serioase de imagine și de capital electoral. În PSD Iași, Viorel Blăjuț a fost o perioadă vicepreședinte dar și-a pierdut funcția cel mai probabil din cauza scandalurilor și a afacerilor necurate, imorale pe care le gestionează. Un alt motiv pentru care a fost obligat să demisioneze este legat de comportamentul verbal extrem de agresiv, golănesc, grobian și a minciunilor pe care le folosește în public la adresa oamenilor de afaceri, a oamenilor din partid și a mediului cultural ieșean, luând în considerare și faptul că a adus injurii la adresa jurnaliștilor atât din presa locală cât și din presa națională care au îndrăznit să scoată la iveală mizeriile din Spitalul ”Sf. Sava” și Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”.

Bolnavii internați în spitalele groazei ”Sf. Sava” și Centrul Rezidențial ”Sf. Anton” sunt trimiși către moarte sigură

Pacienții internați la Spitalul ”Sf. Sava” și la Centrul Rezidențial ”Sf. Anton” au parte de tratamente umilitoare, degradante, total necorespunzătoare pentru un centru de îngrijiri paliative. În afacerile pe care le administrează Viorel Blăjuț, nu sunt respectate normele legale privind serviciile de îngrijiri paliative, potrivit mărturisirilor pe care BZI le deține din partea familiilor acestora, a angajaților și a mai multor foști angajați.

Bolnavii sunt hrăniți cu lături, cu mâncare de cea mai îndoielnică calitate, iar toate acestea pentru ca afaceristul controversat să obțină un profit cât mai mare, fără să îi pese că astfel pune în pericol viețile pacienților. Mai mult decât atât, bolnavilor le sunt administrate sedative extrem de puternice (Haloperidol) până când ajung niște legume. Practic, deși, când sunt internați la Spitalul ”Sf. Sava”, beneficiarii sunt lucizi, se deplasează pe propriile picioare, în cea mai scurtă perioadă de timp, aceștia ajung de nerecunoscut, capătă înfățișare cadavrică, ajung să nu mai poată vorbi din cauza administrării sedativelor. Bolnavii ajung să nu își mai recunoască rudele, devin lipsiți de viață.

La agravarea stării lor contribuie și faptul că pacienții sunt în permanență înfometați. Din cauza lipsei de personal, bolnavii nu sunt schimbați la timp, fiind lăsați ore în șir plini de urină și materii fecale, încât corpurile lor sunt pline de escare și răni. Beneficiarii nu sunt supravegheați în permanență, așa cum ar trebui, iar din această cauză ajung să cadă și să fie extrem de grav răniți.

Angajații prost plătiți își varsă frustrările pe pacienți

Din cauza faptului că angajații sunt foarte prost plătiți și suprasolicitați, fiind puși să lucreze și în zilele lor libere, aceștia își varsă frustrările pe bolnavii, pe care îi bruschează. În plus, obiectele de îmbrăcăminte și alimentele aduse de aparținători le sunt furate.

Pentru aceste servicii mizerabile, Viorel Blăjuț percepe la Spitalul ”Sf. Sava” un tarif de 140 de lei/zi la salon și 160 de lei/zi la rezervă pentru persoanele asigurate, cu bilet de trimitere de la medic de familie, medic specialist și 250 de lei/zi pentru persoane neasigurate.  La Centru Rezidențial ”Sf. Anton”, tariful este între 180-250 lei/zi. Spitalul „Sf. Sava” din Iași, deținut de Viorel Blăjuț, este o afacere cât se poate de profitabilă. Afaceristul își dorește să cheltuie cât mai puțin cu îngrijirea bolnavilor, pentru care aparținătorii plătesc 5.000 de lei lunar.

Omul de afaceri ieșean își bate joc de angajații săi. Pacienții internați la Spitalul „Sf. Sava” din Iași sunt tratați ca niște animale. În toate saloanele au fost montate lămpi UV, însă infirmierele susțin că acestea vor fi lăsate în funcțiune doar până trece inspecția pentru obținerea acreditării din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

În perioada inspecției, Viorel Blăjuț a dublat și numărul de infirmiere de pe fiecare etaj, de la o persoană la două. De asemenea, pacienții au fost tunși, spălați, le-au fost tăiate unghiile, totul pentru a da bine la inspecție. În restul timpului, aceștia rămân neschimbați și murdari timp de ore întregi.

În această perioadă, Viorel Blăjuț va căuta cu disperare să se înscrie în alt partid dar, va fi refuzat pentru că nimeni nu riscă să aducă un scandalagiu, un afacerist cu probleme foarte mari și dosare în instanță în organizație. Își va cumpăra Viorel Blăjuț un loc de parlamentar la un alt partid? Toți oamenii politici cunosc faptul că Viorel Blăjuț face compromisuri, plecând de la ideea că își poate plăti locul cu bani pentru funcții de deputat, senator sau chiar și la primărie sau să promită plata chiriei unui sediu de partid, să dea bani la medici să participe la manifestații ilegale sau să plătească materiale promoționale pentru respectivă organizație politică. Toate aceste chestiuni menționate sunt făcute pe suferința oamenilor de la Spitalul Sf. Sava și Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”. Orice politician care îl acceptă pe Viorel Blăjuț trebuie să își asume această asociere imorală.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`