Prima pagină » Titlurile zilei » Prefectul Bogdan Cojocaru, atac la primarul Mihai Chirica după dezastrul din ultimele zile: „Nu am văzut utilaje la stradă, oamenii au stat 4-5 ore în mașini, fără să poată înainta” – FOTO

Prefectul Bogdan Cojocaru, atac la primarul Mihai Chirica după dezastrul din ultimele zile: „Nu am văzut utilaje la stradă, oamenii au stat 4-5 ore în mașini, fără să poată înainta” – FOTO

11 ian. 2024, 02:00, 26 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Prefectul Bogdan Cojocaru a lansat un atac la primarul Mihai Chirica după dezastrul din ultimele zile. Edilul nu a scos utilajele la stradă, iar Iașul este paralizat de 3 zile

Mihai Chirica a mai demonstrat încă o dată faptul că ocupă nejustificat scaunul de primar al municipiului Iași. Acesta nu a fost în stare să preîntâmpine situațiile cauzate de ninsoarea de luni, iar efectele se văd de 3 zile. Ieșenii au fost abandonați de administrația publică locală, utilajele de deszăpezire nu au ajuns nici după 3 zile în cartierele și pe trotuarele din Iași.

Bogdan Cojocaru, atac la primarul Mihai Chirica! Edilul nu are nicio reacție cu privire la dezastrul creat

Pe toate paginile de socializare, edilul Iașului pozează într-un adevărat gospodar al orașului, însă în teren se poate observa cu ochiul liber faptul că Mihai Chirica trăiește în propriile iluzii. Deși acesta mulțumește firmelor din subordine pentru eforturile depuse privind deszăpezirea orașului, ieșenii încă se întreabă unde acționează acestea. De 3 zile, Iașul este blocat, trotuarele nu sunt curățate, iar străzile din cartiere sunt impracticabile.

Mai mult decât atât, codul galben de ninsori și viscol a fost anunțat din timp, iar Primăria Iași, în speță primarul PNL, Mihai Chirica, nu a mișcat niciun deget pentru a organiza lucrurile și pentru a nu bloca un oraș întreg. Mai mult decât atât, prefectul Bogdan Cojocaru a transmis faptul că Iașul a fost abandonat exact de cei care în fapt ar trebui să îl conducă.

„Orașul a fost abandonat și din perspectiva mea, ca cetățean, și ca prefect. De aceea am avut nevoie de intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru că lucrurile nu au funcționat. În momentul în care lucrurile nu funcționează intervine Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Nu am văzut utilaje, dacă erau utilajele luni (n.r. – 8 ianuarie 2024) la stradă, cu siguranță nu ajungeam într-o situație în care oamenii să stea 4-5 ore în mașini fără să se miște, nu mai vorbim de transportul public.

Concluzia mea este că Iașul a fost abandonat luni de cei care îl conduc. Eu, ca prefect, coordonez activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar primăria este cea care coordonează, la rândul ei, entitățile sau instituțiile care trebuiau să acționeze. În momentul în care primăria nu dă ordin de ieșire a utilajelor în teren, nu te simți abandonat?”, a spus Bogdan Cojocaru, prefectul Iașului.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu primarul Iașului, Mihai Chirica, însă acesta nu a fost de găsit la Palatul Roznovanu și nici nu a răspuns apelurilor pentru a oferi ieșenilor explicații cu privire la situația revoltătoare prin care trec de 3 zile din cauza unei proaste administrări și coordonări.

Mihai Chirica i-a luat la mișto pe ieșeni! În loc să trimită utilajele de deszăpezire, le-a făcut cadou oamenilor lopeți

Este inadmisibil modul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, s-a gândit să rezolve problema. Acesta le-a oferit ieșenilor, în mod gratuit, lopeți pentru a deszăpezi în fața blocului, în contextul în care oamenii plătesc taxe și impozite, inclusiv tarife pentru servicii de salubrizare și igienizare. Practic, primarul Mihai Chirica a pus la dispoziția asociațiilor de proprietari 3.000 de lopeți pentru ca ieșenii plătitori de taxe și impozite și care sunt batjocoriți pe la ghișeele instituțiilor publice să-și deszăpezească singuri trotuarele și căile de acces din zona blocurilor, pentru ca edilul să își continue liniștit somnul în biroul călduros de la Palatul Roznovanu, unde nimeni nu îl poate deranja.

Prefectul Bogdan Cojocaru a lansat un atac la primarul Mihai Chirica. Edilul nu are nicio reacție după 3 zile în care ieșenii nu au beneficiat de transport public și nu s-au putut deplasa din cauza drumurilor și trotuarelor acoperite de zăpadă.

Comentarii
  • kirika sa ne suji belitele la toti din iasi si din dalas

  • Altul care stă și suge . Demisia toți !

  • Nu mai pupa el Chirica alt mandat, si dupa urmeaza sa mearga in Copou.

  • De parcă în județ e altfel!

  • Cojocaru sa lase teatrul, a fost coleg cu Chirica in PSD, furau impreuna, a uitat? Iar acum PSD si PNL sunt aliate la furat, sub Ciolacu si Ciuca.

  • Chirica nu se mai implica…Stie ca urmează sa fie ridicat și dus la Doctor Vicol exact înainte de alegeri!

  • Prefectul să verifice ce a făcut Tanase la Belcesti.
    Nimic. Pe drumuri, pe străzi e zăpadă Iar el își ține salariații în remiză la stat degeaba.
    Vedeți ce salarii au. Au salarii duble față de angajații primăriei Tomesti și Miroslava. Verificați.
    Dumitru Tanase care este primar la Belcesti (încă) își ține toate rudele la căldură în primărie cu 8000-9000 salariu.

  • Este o aventura sa ajungi la serviciu. Cand ajung la serviciu imi fac cruce. Cand ma intorc si ajung acasa imi fac cruce. Am mers cu autobuzul si am asteptat in statie 40 de minute. 3 statii cu autobuzul au durat tot 40 de minute. Zapada nu a fost curatata in totalitate nici in Piata Unirii, nici in statiile de autobuz si tramvai, nici pe trotuare. Spitalele de urgenta sunt pline la ortopedie. Bine ca avem bani pentru spectacole cu drone, concerte cu cantareti platiti foarte sump si tot felul de jocuri care au costat 7,5 milioane de euro.

  • Hoții de la CITADIN nu au primit bani de motorina ca să mai fure sa aibă ce vine …

  • votati cojocaru

  • Dar de mașinile pututoase care împut orașul nu ziceți nimic? Vă cumpărați toate cadavrele de mașini, pe care nici nu le întrețineți și pute în urma voastră. 80% din ieșeni au mașini care nici nu trebuie să circule pe stradă. Iașul miroase a motorină. Tot Chirica e vinovat, nu?

  • ce treabă are asta cu subiectul?

  • @Euu..Domnule, sai mai corect, Bai Euu, crezi ca, concetatenii dumitale nu si-ar achizitiona o masina mai noua si mai putin poluanta? Dar, faptul ca puterea financiara atat permite, fiecare se descurca cum poate , intrucat, cei ca tine care-si permit masini scumpe pe bani facuti prin varii metode, au determinat aceste discrepante sociale majore. Asa ca, nu mai fa pe lupul moralist si clefaie in continuare in stil grotesc si penibil, specific turmei din care faci parte.

  • inca un iesean

    semnati si distribuiti va rog pe retele de socializare petitia aceasta:

    https://www.petitieonline.com/amanarii_iernii_in_iasi_pentru_a_elimina_incapacitatea_de_administrare

  • Roga pe toti iubitrii de animale sa nu profite ca nu ii vede nimeni si lasa cainii sa se „usureze” pe trotuar.Educatia de la noi incepe ati catut curat sa puteti iesi cu masina si ati dat zapada pe trotuar/

  • Roga pe toti iubitorii de animale sa nu profite ca nu ii vede nimeni si lasa cainii sa se „usureze” pe trotuar.Educatia de la noi incepe ati curatat zapada sa puteti iesi cu masina si ati dat zapada pe trotuar/

  • Asa primar, asa prefect, asa viceprimar toti sunt niste plangaciosi , daunazi am vazut pe MR. COJOCARU publica pe facebook cu utilaje pentru dezapezire ca sunt pe teren…..probabil la vilele lor dezapezeau sa nu ramana libidinosii fara mancare…….niste hahalere…..plangaciosi…..

  • Ce e batjocoritor in faptul că s- au oferit lopeți pt a- și curata ieșenii in jurul locuințelor , magazinelor , mașinilor ?
    Toate rablele legate cu sârmă ocupa benzi de circulație ! Zac acolo până la vară că nu au bani de baterie și combustibil , încurcând !
    Pe Chirica ,iubitorii de gazon și floricele l- au ales ! Plimbăreții și veșnicii locatari de bănci în parcuri . Să facă mișcare și acum și să caute firulmierbii prin zăpadă !

  • sv,bc,vs,nt,bt

    oras de carton

  • Esti un mare jeg Cojocarule. Din cauza ta a plecat chestia aia cu gps pe camioane. Stii tu cine sunt…

  • Stie toata lumea ca de fapt totul e politica………..de cand e cerul si pamantul, politica face totul.

  • e primar din 2016, adica de 7 ani, dar ca anul asta asa bataie de joc cu dezapezirea in Iasi nu am vazut in cei 34 ani de la caderea regimului. nici pe timpul lui Ceausescu cand nu existau utilaje de dezapezit profesionale, antiderapant, s.a. nu era haosul asta la strada in Iasi. cu tractoare cu lama si cu buldozere se facea treaba si au fost ierni de 100 ori mai grele ca cele din ultimii ani. daca avea loc viscolul din iarna lui ’54 Iasul era paralizat pana la Paste, adica pana pe 5 Mai.

  • Acest gunoi penistential, Chikita, acest puroi imputit de puitic care e crescut cu fecale de la porci si ciini trebuie pus intr-un canal si adapat cu kakat de la Grajduri…… Prima masina cu sare a iesit pe strada la 4.30 dimineata cind zapada era deja de 20 cm un vierme ordinar ……..

  • Acest porc de prefect a vândut GPS urile pentru mașinile care deszăpezesc drumurile naționale din subordinea DRDP Iași pe vremea când era director slugoiul Laicu, un GPS costa cât un frigider ..ha ha

  • Bă kiricul na putut deszăpezi iașul că nu avea majoritate în primărie și trebuia să dea lopeți slugoilor lui care se adună în primărie pentru a vota majorități pentru a avea puteri pentru ciordelit –ce au consiliat adunătura din primărie zilele acestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024