Prima pagină » Actualitate » Prefectul analizează situația declanșării stării de alertă din Sectorul 1 din cauza gunoaielor! Clotilde Armand nu se lasă ușor
Prefectul analizează situația declanșării stării de alertă din Sectorul 1 din cauza gunoaielor! Clotilde Armand nu se lasă ușor

Prefectul analizează situația declanșării stării de alertă din Sectorul 1 din cauza gunoaielor! Clotilde Armand nu se lasă ușor

22 iul. 2021, 14:28,
George Cristian în Actualitate

Alin Stoica, prefectul Capitalei a declarat faptul că instituţia analizează declanşarea stării de alertă în Sectorul 1 după ce Clotilde Armand a cerut pentru a doua oară acest lucru. Prefectul a menţionat faptul că a avut o discuţie cu Agenția pentru Protecția Mediului.

Clotilde Armand nu se află la prima încercare de acest gen. În urmă cu aproximativ o lună, edilul USR al sectorului a mai transmis această cerere. Totuşi, la acea dată, prefectul Alin Stoica nu este de acord.

Alin Stoica analizează declanşarea stării de urgență în Sectorul 1 din București

Conform declaraţiilor făcute de prefect există în acest moment o solicitare de instituire a stării de urgență în Sectorul 1. Totuşi, Alin Stoia a vorbit cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecția Mediului. Prefectul a mai menţionat faptul că sunt mii de tone de deşeuri necontrolate pe raza Sectorului 1:

„În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Sunt 2.600 de tone necontrolate pe raza Sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberile materialelor de construcţii. Există şi o componentă de care sunt responsabili cetăţenii. Există un comportament nedorit şi anume deşeurile din construcţii care sunt mult mai scump de procesat ele trebuie procesate plătind o anumită sumă de bani. Anumiţi cetăţeni lasă deşeurile, nevrând să plătească nimic suplimentar. Există controale ale poliţiei locale şi înţeleg că sunt date multe amenzi. Astăzi voi termina această analiză şi până la sfârşitul zilei vă voi anunţa. Dacă se confirmă că această situaţie e un pericol pentru cetăţeni, atunci se declară starea de alertă. Se aplică mâine de la ora 00.00 şi astăzi la ora 16.00 va fi luată o decizie”, a explicat joi Alin Stoica, întrebat ce decizie a luat Prefectura Capitalei privind situaţia gunoaielor de pe raza Sectorului 1.

Clotilde Armand cere declararea stării de alertă în Sectorul 1

Primărița USR de la Sectorul 1 a scris, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că a înaintat o cerere către prefectură de a declara stare de alertă în Sectorul 1. S-a întâmplat pe data de 4 iunie 2021. Vorbim despre faptul că situaţia gunoaielor din sector este una gravă, firma de salubritate suspendând ridicarea gunoiului de pe străzile din Capitală:

Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.
În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.
PS:
Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit. scria Clotilde Armand pe data de 4 iunie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *