Prima pagină » National » Prefectul Alin Stoica anunță când se vor aplica restricțiile în București

Prefectul Alin Stoica anunță când se vor aplica restricțiile în București

25 mart. 2021, 18:51,
Bianca Rebegea, în National

Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunță că restricțiile în București s-ar putea să se aplice de vineri seara. În dimineața zilei de mâine, 26 martie, va avea loc o ședință de urgență în care se vor decide oficial măsurile,ce urmează a fi puse în practică.

„Restricțiile se vor aplica imediat. Deocamdată nu am hotărârea oficială. Știm că există în plan. Măsurile vizează scăderea orei de ieșire din casă, a orarului de funcționare a agenților economici și a ieșirii din București.

Cu privire la mall-uri o să luăm măsuri astfel încât să reducem aglomerația: sunt măsuri prevăzute deja cu privire la calcularea capacității de 7 metri pătrați pentru fiecare persoană.

Restricțiile vor intra în vigoare mâine seară. Dacă măsura Guvernului va fi să restricționăm ieșirea din București ea se va aplica. Condițiile de excepție sunt: ieșre la locul de muncă, de transport marfă”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Alin Stoica: „Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern”

Marți, 23 martie, Capitala a depășit pragul de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, limită de la care se poate lua în discuție măsura carantinării.

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern. (…) Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție (carantina – n.r.) pe masă, dar probabil că avem și alte instrumente”, a declarat Alin Stoica marți seară, la B1 TV.

În legătură cu aspectele aspectele care trebuie să fie luate în calcul pentru a lua o decizie, prefectul Capitalei a afirmat:

„Trebuie luați în calcul toți factorii care sunt incidenți și, în primul rând, datele care sunt disponibile, și trebuie făcut o previziune în cât timp măsurile respective vor da roade. Am văzut deja că au existat voci care au spus că măsurile care au fost decise pentru anumite zone ale țării nu ar fi fost eficiente, trebuie să fim atenți și cu acest lucru. Trebuie să fim atenți ca măsurile pe care le luăm să aibă efectele scontate și să pregătim foarte bine o astfel de măsură”.

Prefectul Capitalei: „Trebuie gândite măsurile pe toată acea zonă urbană”

Fiind întrebat dacă, în cazul în care specialiștii vor decide că e nevoie de carantinarea Bucureștiului, există vreo strategie prin care Capitala să fie închisă, ținând cont de faptul că e un oraș atât de mare și care are o legătură strânsă cu comunele din jur, care reprezintă mare parte din județul Ilfov, Alin Stoica a răspuns:

”Da, există posibilitatea, luând în calcul că orice măsură care ar fi luată trebuie gândită pe o zonă care să acopere inclusiv localitățile limitrofe, care sunt lipite de București. Trebuie gândite măsurile pe toată acea zonă urbană, ca să fie ușor de implementat și să fie și eficient”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *