În urmă cu ceva timp, autorităţile locale au făcut câteva precizări despre incendiul de la Spitalul din Piatră Neamţ. Autorităţile afirmă că s-au luat toate măsurile pentru ca să existe continuitate pentru activitatea de îngrijire a pacienţilor.
Incendiul din Piatră Neamţ s-a soldat cu decesul a 10 oameni care erau, în acele momente, în secţia de Terapia Intensivă.
Zece persoane au murit în incendiul din Piatra Neamţ
Conform autorităţilor locale, şapte bărbaţi şi trei femei cuprinse între 67 şi 86 de ani şi-au pierdut viaţa în incendiu. Aceştia se aflau în stare critică la Terapie Intensivă unde primeau îngrijirile medicale aferente:
”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală, conform News.ro.
Conducerea SJU din Piatra Neamţ a afirmat, într-un comunicat emis faptul că s-au luat toate măsurile aferente vieţilor pacienţilor care necesita ventilaţie mecanică:
”Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două pături pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, precizează reprezentanţii spitalului.
Incendiul de la Piatra Neamț a izbucnit la sectia de Terapie Intensiva
La Terapia Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt a izbucnit un incendiu. La fata locului au intervenit echipaje de pompieri, salvari dupa ce s-a activat Codul Rosu de interventie. Rând pe rând, autoritățile locale și centrale și-au exprimat condoleanțele pentru victimele care au fost rănite în incendiu.
Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.
„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.
El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.
„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.