Prima pagină » Local » Praznic împărătesc la palat, în Zanea. Familia lui Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia”, a umplut mesele cu bunătăți. Iată care a fost meniul – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Praznic împărătesc la palat, în Zanea. Familia lui Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia”, a umplut mesele cu bunătăți. Iată care a fost meniul – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

23 oct. 2023, 02:00, 4 ,
Dragos Savin în Local

După mai bine de o lună de la moartea lui Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia”, familia acestuia a făcut praznic la palat. Zeci de romi și-au dat întâlnire la Zanea și au mâncat bucate alese. De pe mese nu au lipsit fructele exotice și băuturile alcoolice

Praznic împărătesc la Ciurea! Familia lui Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia”, s-a reunit după 40 de zile de la moartea îndrăgitului țigan. Astfel, în weekend, familia Stănescu a montat un cort uriaș în curtea palatului și a întins mese de pe care nu au lipsit mâncarea și băutura din belșug. Cea în jurul căreia s-au adunat zeci de romi din Ciurea și Grajduri a fost decorată cu o față de masă albă, buchete de trandafiri și sfeșnice.

Platourile cu fructe nu au lipsit nici ele. Banane, kiwi, struguri, pepeni și altele au îmbogățit masa. Totodată, nu au lipsit băuturile. Whisky, vin spumant, vin, bere și digestive au fost servite în memoria lui Dragoș Stănescu. Este cunoscut faptul că romii din Iași cheltuie zeci de mii de lei pentru pomenile pe care le fac rudelor decedate.

„Bulibașa la toată galaxia” a murit luna trecută

Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia” sau „Cerbu de aur”, așa cum s-a autointitulat unul dintre cei mai bogați țigani din Iași, a fost condus pe ultimul drum la mijlocul lunii trecute. Nu a fost o înmormântare creștinească obișnuită, pentru că tradiția țigănească a trebuit respectată de la cap până la coadă. Dragoș Stănescu a fost unul dintre țiganii care au acceptat să apară în presă, de-a lungul vieții devenind o adevărată vedetă, după ce un videoclip în care a apărut a devenit viral. Să ne întoarcem la tradiții.

După ce Dragoș Stănescu s-a stins pe un pat de spital, familia acestuia s-a apucat de pregătiri. A cumpărat un sicriu scump, de peste 5.000 de euro, a făcut un foc uriaș în curte și a luat zeci de sticle cu diferite băuturi. De la priveghi nu au lipsit lăutarii. S-a aruncat cu bani în memoria lui Dragoș, pentru că, așa cum spuneau rudele acestuia, asta îi plăcea să facă în viață. Înmormântarea a fost un fastuoasă.

„La noi, la țigani, așa se face. Asta este tradiția asta. Nu dormim patru nopți și patru zile. Facem focul în curte, servim lumea cu băutură, cu mâncare. Am făcut și noi pentru tata ce a făcut și el pentru noi. A avut grijă de noi și ne-a făcut tot ce am avut nevoie. Pentru copii și pentru nepoți a muncit. El era cunoscut în toată țara asta. Peste tot. Și la București îl știau toți, era bulibașa la toată galaxia”, a spus Mihai, unul dintre fiii lui Dragoș Stănescu.

„Bulibașa la toată galaxia” a devenit cunoscut după ce mai multe videoclipuri cu el au ajuns în mediul online.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`