Prima pagină » Turism » Destinatii montane » Prăpăstiile din Piatra Craiului, locul unde a fost turnat unul dintre cele mai frumoase filme de la Hollywood – FOTO

Prăpăstiile din Piatra Craiului, locul unde a fost turnat unul dintre cele mai frumoase filme de la Hollywood – FOTO

08 ian. 2020, 12:21,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:43670;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Prăpăstiile din Piatra Craiului. Prăpăstiile Zărneștiului sunt o zonă din România de o frumuseţe rară care poate fi străbătută la pas. Cei care doresc să ajungă în Munţii Piatra Craiului trebuie neapărat să străbată Prăpăstiile Zărneștiului. Legendele locului şi construcţiile misterioase sunt încântătoare.

Prăpăstiile din Piatra Craiului. Platou de filmare

Frumuseţea şi sălbăticia locului au spart graniţele ţării, marii regizori de la Hollywood luând decizia să filmeze aici. Astfel, Prăpăstiile Zărneștiului au ajuns platou de filmare. Multe filme româneşti s-au filmat în aceste locuri, cele mai cunoscute fiind cele cu Mărgelatul. Cum am spus mai sus, şi regizorii americani au filmat în aceste locuri, cea mai cunoscută producţie fiind Cold Mountain. De asemenea şi trupa Ramstein a filmai aici un videoclip.

Amatorii de alpinism şi escalada iubesc Prăpăstiile Zărneștiului. Zeci de trasee sunt amenajate în pereţii defileului, cel mai lung având 115 metri. Prăpăstiile Zarnestiul fac parte din Rezervaţia Piatra Craiului, una dintre cele mai frumoase din România. Zona se prezintă sub forma unui defileu străjuit de stânci înalte şi străbătut de un drum şerpuit. În unele zone, stâncile de pe cele două laturi ale drumului par că se ating, fapt care face plimbarea să fie una spectaculoasă.

Legenda care a dat numele Pietrei Craiului

O legendă veche de câteva secole sta la baza denumirii acestei zone spectaculoase. Legenda spune că în zona trăia un crai foarte iubit, pe numele sau Măritul. Acesta era foarte supărat că nu reuşise să aibă un urmaş.

Ajuns la bătrâneţe, craiul a decis să aleagă un moştenitor demn să îi calce pe urme. Aşa că a organizat un concurs şi a chemat flăcăi din toate colţurile ţării. Toţi flăcăii au fost supuşi la unele probe fizice precum şi la probe de înţelepciune. Prin acest fel, el dorea să se asigure că cel care va moşteni averea va fi demn de ea. Legenda mai spune că un pastor numit Brăduţ a decis să îşi încerce şi el norocul. Acesta s-a dovedit între timp a fi un concurent de nădejde. După o zi de probe grele, craiul i-a anunţat că a doua zi vor trebuie să urce până la piatra cea mai mare. În acest timp majoritatea cavalerilor au ales să doarmă, iar Brăduţ a pornit cu noaptea în cap şi a ajuns primul în vârful muntelui.

Mai avea însă de trecut o probă şi anume aceea de împărţire a dreptăţii. Astfel, craiul s-a hotărât să îi dea o ghicitoare. L-a întrebat cum ar împărţi între trei fraţi o ladă cu aur, alta cu oase şi una cu pământ. Ciobanul a găsit repede o rezolvare şi le-a explicat fraţilor care se războiau că unul va primi banii, altul animalele, iar celălalt pământul. Aşa a devenit pastorul viitorul crai, iar zona se numeşte de atunci Piatra Craiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *