Prima pagină » Local » Prăpăd în traficul din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap când au văzut rezultatele unei acțiuni
Prăpăd în traficul din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap când au văzut rezultatele unei acțiuni

Prăpăd în traficul din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap când au văzut rezultatele unei acțiuni

02 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Mai mulți șoferi s-au ales cu mari bătăi de cap după ce s-au urcat la volan băuți sau fără permis de conducere. Este prăpăd în traficul din Iași, iar acest lucru persistă de ceva timp. Dosarele penale sunt deschise pe bandă rulantă, dar chiar și așa, nimeni nu pare să conștientizeze pericolul

Mai mulți șoferi sub influența alcoolului au fost prinși de polițiști, la volan. Pe lângă aceștia, au fost depistate în trafic și persoane fără permis de conducere. Polițiștii Biroului Rutier Pașcani au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Ștefan cel Mare, din municipiul Pașcani. Întrucât șoferul, un bărbat de 50 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Tot polițiștii Biroului Rutier Pașcani au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Ștefan cel Mare, din municipiul Pașcani, condus de un tânăr în vârstă de 22 ani, din mun. Pașcani. În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Prăpăd în traficul din Iași. Șoferi băuți sau fără permis la tot pasul

Fără permis de conducere a fost prins și un bărbat de 51 de ani.

La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit un autoturism, ce se deplasa pe DJ28A, condus de un bărbat, de 51 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta ar avea dreptul de a conduce suspendat, în perioada 23.05-18.11.2024. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Tot un bărbat de 51 de ani a fost prins de polițiști beat, la Rediu. Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza DJ 282, dinspre Iepureni către Rediu. Întrucât șoferul, un bărbat, de 51 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Beat la volan în zona Gării Iași

Polițiștii ieșeni au ajuns la timp la o sesizare. O nenorocire se putea întâmpla, asta după ce un tânăr s-a urcat beat la volan.

„La data de 30 iunie a.c., Secția nr.2  Poliție Iași a fost sesizată despre faptul că în zona Gării de pe raza mun. Iași, ar fi un autoturism care se deplasează haotic în trafic. La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul în cauză,  la volanul autoturismului fiind identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din oraș Podu Iloaiei. În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce suspendat. Întrucât șoferul, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Prăpădul din traficul din Iași nu va dispărea probabil prea curând, chiar dacă polițiștii au periodic acțiuni de control.

Comentarii
  • R E A L I T A T E A

    Nu vă mai plângeți de traficul aglomerat din Iași! Foarte mulți susțin că motivul este dezvoltarea economică a orașului. Greșit! Care dezvoltare? Delivery, uber și bolt cu mașini de Vaslui, Botoșani, Suceava, Galați și Nea?! Vezi doamne merg la Iași și am un job?! Și apoi aici nu locuiesc chiar în Iași, ci prin cotețe pe la Valea Lupului, Miroslava, Ciurea, Vișoianu, etc. Dar dacă te uiți în actele lor, au domiciliile prin centru, pt a-și putea da progeniturile la școlile și grădinițele din zona centrală. Așa se justifica și nr mic de participanți la sectiile de votare din centru. Nu au mai putut ei. 500 de euro si-ti faci viza de domiciliu că stai în centru. În schimb gunoaiele de mașini pe care le au, inmatriculate pe la țară pe la ei pe acolo, VS, BT, NT, SV, etc. Se pot observa în trafic ghertoii. Ori UBER, BOLT, sau mașini inmatriculate în aceste județe cu gențile glovo, sau ce mai sunt ele. Sau îi vezi când vin, opresc numai de-anboulea să ducă de crăpat la puturoși. O altă problemă reală, este șpagă de 50, 100 de lei la ITP-uri. Și așa sunt în trafic mii de jafuri care în mod normal ar trebui să fie la fier vechi. Aceasta este realitatea!

  • Sufocarea Iașiului, bucuria primarului.

  • Pașcani nu este Iași !, este o localitate din județ , departe de orașul Iași ! Așa că polițiștii din Iași nu au nici o treabă cu.povestea voastră de la Gîștești , Moțca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *