Prima pagină » Culinar » Prăjiturile bunicii. Rețete delicioase și la îndemâna oricui

Prăjiturile bunicii. Rețete delicioase și la îndemâna oricui

01 nov. 2023, 11:17,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne amintim de vremea copilăriei, putem pregăti la masă prăjiturile bunicii. Prăjiturile făcute după rețeta de odinioară a bunicii au o savoare aparte, sunt pufoase, gustoase și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom încânta papilele gustative. Iată câteva rețete delicioase și la îndemâna oricui.

Prăjiturile bunicii

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete aromate și spectaculoase. Prăjiturile bunicii sunt adorate de mulți dintre noi, fiind ideale de servit la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil.

Pe lista deserturilor făcute după rețeta bunicii se află prăjitura negresă, prăjitura Albă ca Zăpada, prăjitura cu gem și aluat răzuit, prăjitura lămâiță, pandișpan pufos cu lapte, chec cu mere, prăjitură cu mere și scorțișoară, prăjitură cu blat de biscuiți și dulceață și multe alte prăjituri aromate.

Prăjiturile bunicii sunt ideale de pregătit la ceas aniversar sau la mesele în familie pentru că vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de bucatele de altădată. Prăjiturile bunicii se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar cu ajutorul unui strop de imaginație și a unor arome inedite, vom obține adevărate delicii.

Rețeta cu care vei pregăti un desert de casă fraged și aromat

Una dintre prăjiturile de casă pregătite cu grijă de către bunica este prăjitura cu gem și aluat răzuit. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 ouă, 250 g de unt, 250 g de zahăr pudră, 500 g de făină, 1 praf de copt și coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru aluat.

Pentru umplutură vom folosi gem de prune, 3 albușuri, 100 g de nuci, 150 g de zahăr și 1 lingură de cacao. Într-un castron mare se amestecă 3 gălbenușuri și 1 ou întreg, untul și zahărul pudră. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se pune făina, apoi praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se frământă aluatul foarte bine pentru a deveni ferm și elastic.

Aluatul se împarte în două și se întind două foi de aluat. Prima foaie se așază într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Între timp se pregătește umplutura pentru delicioasa părjitură. Se bat albușurile spumă împreună cu zahărul apoi se încorporează 5 linguri de gem de prune, 100 g de miez de nucă tocat mărunt și o lingură de cacao.

Crema obținută se întinde peste foaia de aluat din tavă și se uniformizează. După aceea se ia a doua bucată de aluat și se rade deasupra cremei. Se pune prăjitura la cuptor timp de 40 de minute până capătă o crustă ușoară deasupra. Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi pe placul celor de la masă.

Prăjiturile de casă făcute după rețeta bunicii sunt delicioase, ușor de pregătit și ideale la mesele festive. Aceste deserturi tradiționale vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Prăjiturile de casă au o savoare aparte și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă adăugăm câteva arome inedite și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *