Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște delicii la ceas de sărbătoare, putem face niște prăjituri românești simple. Rețetele de prăjituri de casă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie cele mai bune deserturi.
Prăjituri românești simple
Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete savuroase. Câteva prăjituri românești simple, gătite la zi de sărbătoare, cu siguranță vor fi pe placul tuturor celor de la masă.
Pe lista deserturilor adorate de mulți dintre noi se află prăjitura cu piersici, prăjitura cu iaurt și ouă, prăjitura cu căpșuni și iaurt, checul simplu cu lapte sau cel cu fructe, prăjitura negresă cu cacao și nucă sau cu vișine, delicioasa prăjitură Albă ca Zăpada, aromata prăjitură cu mere și scorțișoară sau pufoasele gogoși de casă. Deserturile sunt numeroase și pot fi alese în funcție de ocazie, de gust și de preferințe.
Prăjiturile românești simple sunt ideale la mesele festive, dar și în zilele în care vrem să ne răsfățăm cu un desert savuros.
Rețete care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare
Una dintre cele mai gustoase și apreciate prăjituri românești simple este prăjitura cu căpșuni și iaurt. Pentru aceasta vom avea nevoie de căpșuni proaspete, 150 g de iaurt, 40 ml de ulei, coajă rasă de portocală sau de lămâie, 3 ouă, 110 g de zahăr, 200 g de făină, 8 g de praf de copt, 2 g de sare și esență de vanilie.
Mai întâi se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt apoi se pregătește blatul pentru gustoasa prăjitură. Într-un bol mare se amestecă ouăle împreună cu iaurtul, uleiul, coaja rasă de portocală și esența de vanilie. După aceea se adaugă zahărul și se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă treptat și făina împreună cu praful de copt. După ce am obținut o compoziție omogenă, adăugăm căpșunile tăiate în sferturi. Se toarnă compoziția cu fructe în tava tapetată cu hârtie de copt.
Prăjitura cu căpșuni și iaurt se coace timp de 50 de minute, iar când este gata se scoate și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Gustoasa prăjitură poate fi decorată și cu frișcă sau cu un sirop de căpșuni. Acest desert îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.
O altă prăjitură pe placul multora dintre noi este prăjitura cu mere și aluat fraged. Pentru aceasta vom avea nevoie de 230 g de făină, 125 g de unt, 25 g de zahăr, jumătate de lămâie, un gălbenuș și 2 linguri de suc de mere, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 80 g de făină, 45 g de migdale, 125 g de unt, 125 g de zahăr, 25 g de făină, un ou și 5 mere bine coapte. Această prăjitură se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Prăjiturile românești simple sunt ideale de pregătit la mesele de sărbătoare, la zi aniversară, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu niște deserturi gustoase și cremoase.