Prima pagină » Culinar » Prăjituri festive gustoase, cremoase și rafinate. Rețetele marilor bucătari pentru adevărate delicii

Prăjituri festive gustoase, cremoase și rafinate. Rețetele marilor bucătari pentru adevărate delicii

21 nov. 2023, 10:24,
BZI.ro, în Culinar

Pentru masa de Crăciun sau de Revelion putem pregăti niște prăjituri festive gustoase, cremoase și rafinate. Acestea se fac cu ingrediente alese cu grijă, cu un strop de imaginație și îndemânare, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Iată rețetele marilor bucătari pentru adevărate delicii.

Prăjituri festive gustoase, cremoase și rafinate

Când vine vorba de desertul de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La mesele de sărbătoare în familie, la masa de Crăciun sau de Revelion putem face niște prăjituri festive. Pe lista celor mai apreciate prăjituri festive de casă se află prăjitura cu nucă și ciocolată, prăjitura Albă ca Zăpada, prăjitura cu blat ras și cremă de brânză, prăjitura cu nucă și foi de napolitană, prăjitură cu cremă de lapte și blat de cacao, prăjitura tăvălită și multe altele.

Prăjiturile festive au un aspect deosebit, sunt extrem de gustoase și rafinate. Prăjitura cu nucă și ciocolată este ideală pentru orice masă, fie că este vorba de o zi aniversară, o masă în familie sau de o zi obișnuită.  Pentru aceasta vom avea nevoie de 6 ouă, 160 g de nucă măcinată, 60 g de făină, 140 g de zahăr brun, 20 g de cacao, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de esență de vanilie și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru cremă vom folosi 10 gălbenușuri, 450 g de unt, 250 g de zahăr pudră, 20 g de amidon, 100 ml de lapte și 1 linguriță de esență de rom. Pentru stratul de biscuiți vom avea nevoie de biscuiți simpli, 200 g de ciocolată, 175 ml de cafea îndulcită, 50 ml de ulei și 50 ml de rom.

Pentru glazură vom folosi 200 g de ciocolată amăruie, 50 ml de ulei, 100 g de ciocolată albă și 20 ml de ulei. Acest desert îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Un desert de casă care îi va impresiona pe cei dragi

O prăjitură festivă gustoasă și cu un aspect deosebit este prăjitura cu cremă de lapte și blat de cacao. Pentru blat vom folosi 6 ouă, 150 g de făină, 180 g de zahăr, 50 ml de ulei, 30 g de cacao, 1 linguriță de esență de vanilie și un praf de sare. Pentru crema de lapte vom avea nevoie de 200 g de ciocolată albă, 500 g de smântână pentru frișcă, 200 g de lapte condensat, 250 g de mascarpone și 1 linguriță de esență de vanilie.

Mai întâi vom pregăti blatul de prăjitură. Într-un bol mare se amestecă cacao cu făina, apoi într-un bol separat se mixează ouăle cu praful de sare. Se toarnă amestecul peste cel din făină și cacao apoi se toarnă și zahărul și se amestecă foarte bine. După aceea se pune esența de vanilie, uleiul și se mixează din nou. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă și se dă la cuptor. După aceea se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit.

După aceea vom pregăti crema de lapte. Se topește ciocolata albă într-un vas apoi se mixează smântâna pentru frișcă și se adaugă laptele condensat și esența de vanilie. Se amestecă foarte bine crema și se lasă la fiert pe baie de aburi. Când este gata se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se taie blatul în 3 și se pune primul blat pe o tavă întinsă. Se pune o parte din cremă peste blatul pufos de cacao și se uniformizează. Se pune al doilea blat și din nou cremă. Ultimul blat trebuie să fie acoperit de cremă. Peste aceasta vom pune nucă de cocos și fulgi de ciocolată neagră. Cu siguranță această prăjitură va fi pe placul tuturor.

Prăjiturile festive sunt ideale de pregătit la ocaziile speciale, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *