Atunci când urmează o aniversare sau o petrecere organizată la noi acasă, îi putem surprinde pe invitați cu prăjituri festive de casă. Când vine vorba de apreciatul desert, doamnele și domnișoarele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase pentru a fi pe placul tuturor. Iată cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert sănătos și sofisticat.
Prăjituri festive de casă, gustoase și ușor de preparat
Prăjiturile de casă sunt mereu apreciate de cei de la masă pentru gustul deosebit. Unele arome amintesc de copilărie și de rețetele bunicii, știut fiind faptul că desertul pregătit acasă este mult mai sănătos.
Desertul este preferatul copiilor, așa că nu lipsesc de la masă prăjiturile pentru cei mici. De la binecunoscuții biscuiți de casă pentru copii, până la prăjituri sofisticate cu cremă de ciocolată sau vanilie, toate sunt pe gustul celor mari și mici.
O petrecere organizată acasă presupune multe pregătiri, iar bucatele trebuie să fie pe placul musafirilor. De la masa festivă nu trebuie să lipsească prăjiturile de casă, așa că este important ce desert preparăm pentru a-i impresiona pe invitați.
Printre cele mai apreciate prăjituri festive de casă se numără prăjitura cu brânză și cacao, prăjitura cu iaurt și fructe, prăjitura cu nuci, ciocolată și rom sau celebra prăjitură Albă ca Zăpada.
Toate aceste prăjituri sunt ușor de preparat, iar aspectul lor este unul festiv. Mai mult, aceste prăjituri vor fi pe placul tuturor datorită gustului deosebit și aromelor îmbietoare. Pentru a-i impresiona pe cei de la masă cu un desert unic, gospodinele recurg la tot felul de trucuri și ingrediente deosebite pentru a obține o prăjitură savuroasă.
Prăjitură cu brânză și cacao, rețeta unui desert sănătos și sofisticat
Una dintre prăjiturile festive extrem de apreciate este prăjitura cu brânză și cacao. Secretul ține de aluatul fraged și umplutura cremoasă de brânză dulce.
Ingrediente
Aluat
400 g făină
250 g unt
150 g zahăr
1 gălbenuș
1 pliculeț de praf de copt
2 linguri de cacao
Umplutură
750 g brânză dulce de vaci
3 ouă
coajă de la o jumătate de lămâie
stafide
1 pliculeț de zahăr vanilat
200 g zahăr
Mod de preparare
Mai întâi se pregătește aluatul. Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un bol și se frământă până se obține un aluat omogen. Se împarte compoziția în două bile egale și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
Între timp se pregătește umplutura. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Apoi într-o tavă unsă și tapetată cu făină se rade prin răzătoarea mare prima bilă de aluat. Se pune umplutura și se nivelează bine, apoi se dă prin răzătoare a doua bilă de aluat.
După ce se nivelează bine compoziția, se pune prăjitura la cuptor timp de 45 de minute. După ce se răcește complet, se poate tăia în forme diferite. Pentru un aspect spectaculos se adaugă deasupra fulgi de cocos. Aceasta prăjitură va fi apreciată cu siguranță de toți cei de la masă.
Fiecare sărbătoare reprezintă un moment aparte petrecut în familie, iar bucatele trebuie pregătite cu grijă. De exemplu, masa de Revelion sau cea de Crăciun trebuie să fie pe măsura așteptărilor invitaților, așa că gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase.
În cazul petrecerilor sau aniversarilor organizate acasă, doamnele și domnișoarele pregătesc prăjituri festive de casă pentru a-i impresiona pe cei de la masă.
Atunci când organizăm o petrecere acasă, îi putem surprinde pe musafiri cu cele mai bune prăjituri festive de casă. Acestea sunt extrem de gustoase și apreciate de toți invitații.