Prima pagină » Sanatate » Prăjituri fără zahăr sau îndulcitori pentru mesele copioase în familie 

Prăjituri fără zahăr sau îndulcitori pentru mesele copioase în familie 

25 feb. 2022, 15:36,
BZI.ro, în Sanatate

Prăjiturile fără zahăr sunt la mare căutare de către toate gospodinele. Sănătoase și sățioase, aceste dulciuri se adresează tuturor pofticioșilor. Aceste deserturi au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bombe proteice care ajută și la pierderea în greutate. 

Este recunoscut în lume că zahărul, în cantități mari de consum, pot cauza probleme ale sistemului imunitar, obezitate și diabet zaharat. 

fructe si legume in cos, sunt prezentate alaturi d eun stetoscop si un aparat de masurat glicemia

Prăjiura fără zahăr se lasă la rece pentru câteva ore și se poate consuma în orice moment al zilei

Prăjituri fără zahăr, rețete gustoase 

Pentru a satisface pofta de dulce, am pregătit o serie de rețete simple și rapide care nu conțin zahăr și sunt recomandate persoanelor cu diabet. Sunt ușor de preparat și pot fi savurate la mesele în familie sau la evenimentele speciale. Una dintre cele mai căutate rețete de prăjituri sunt feliile de lapte pregătite în casă, fără zahăr și făină. 

Pentru a pregăti acest desert gustos și savuros, avem nevoie de 4 ouă, 2 linguri de cacao pudră, o lingură de amidon de porumb, 3 linguri de indulcitor de stevie sau miere de albine polifloră. Se bat albusurile împreună cu înlocuitorul zahărului pană cand se intaresc, iar pudra de cacao se amestecă cu gălbenușurile și amidonul. Albușurile bătute spumă se adaugă cu grijă peste gălbenușuri. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă bine încinsă și se bagă la cuptor timp de 20 de minute. 

salata de fructe

Diabetul zaharat este întreținut în parametri normali de alimente bogate în vitamine și minerale care reglează zahărul din organism

Pentru umplutură avem nevoie de 400 g de brânză moale (poate fi și tartinabilă), 20 g de gelatină și 2 linguri de indulcitor. Toate ingredientele se mixează bine până când devin omogene. După coacere aluatul se scoate din cuptor, se lasă la răcit și pe deasupra, se toarnă crema de brânză. 

Prăjiura fără zahăr se lasă la rece pentru câteva ore și se poate consuma în orice moment al zilei. Este un desert cu puține calorii și cu un conținut proteic ridicat. Reprezintă o noutate dulce și răcoritoare în orice dietă, chiar și atunci când se dorește pierderea în greutate. 

Prăjitură din 4 ingrediente 

Pentru a impresiona pofticioșii de dulce cu puține ingrediente, am pregătit o rețetă de biscuți cu scorțișoară și ovăz. Se prepară ușor, intr-un timp scurt si reprezinta aportul proteic echivalent unei mese copioase. Aceste prăjiturele cu ovăz și scorțișoară au puține calorii, puține grăsimi și sunt bogate în fibre și nutrienți. Nu conțin zahăr și făină, deci se pot consuma și ca suplimente pentru dietele severe. 

Avem nevoie de 120 g de ovăz, 70 g de curmale sau smochine, în funcție de gusturi și preferințe, 4 linguri de piure de mere și o lingură de scorțișoară. 

biscuiti din ovaz si scortisoara

Pentru a impresiona pofticioșii de dulce cu puține ingrediente, am pregătit o rețetă de biscuți cu scorțișoară și ovăz

Cele 4 ingrediente se amestecă până se obține un aluat consistent și omogen. Dacă amestecul este prea uscat se mai poate adauga o lingură de piure de mere. Se modelează umplutura în formele dorite și se bagă la cuptor pentru 10-13 minute la temperatura de 180 de grade. 

Sfaturi pentru persoanele ce suferă de diabet 

Din ce în ce mai multe persoane suferă de diabet zaharat. Acesta este o boală cronică, netransmisibilă care apare atunci când organismul nu mai poate produce insulina sau nu o poate utiliza în favoarea unui metabolism echilibrat. 

ceai de fruze de dafin

Cel mai bun leac pentru a ține boala sub control este ceaiul de frunze de dafin pentru diabet zaharat

Cel mai bun leac pentru a ține boala sub control este ceaiul de frunze de dafin pentru diabet zaharat. Diabetul zaharat este întreținut în parametri normali de alimente bogate în vitamine și minerale care reglează zahărul din organism. Pentru cei mai pofticioși, medicii nutriționiști recomandă consumul de prăjituri fără zahăr care redefinesc experiențele gastronomice. 

 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *