Prima pagină » Culinar » Prăjituri delicioase cu nucă. Rețete din vremea bunicii

Prăjituri delicioase cu nucă. Rețete din vremea bunicii

04 ian. 2024, 10:38,
în Culinar

Dacă vrem să aducem la masă aromele deserturilor din copilărie, putem pregăti niște prăjituri delicioase cu nucă. Acestea sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie. Putem pregăti niște prăjituri fără coacere, cu blat de biscuiți și nucă măcinată sau niște prăjituri cu cremă, blat pufos și nucă. Iată câteva rețete din vremea bunicii.

Prăjituri delicioase cu nucă

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Prăjiturile delicioase cu nucă sunt savuroase, aromate și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Pe placul multora dintre noi sunt prăjiturile cu foi fragede și umplutură de nucă, prăjiturile cu nucă și cremă de vanilie, cu nucă și dulceață, cu nucă și ness sau cu nucă și cremă de ciocolată.

Toate aceste deserturi sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie. Prăjiturile delicioase cu nucă au o savoare deosebită, sunt aromate și au un aspect deosebit. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Pe lângă acestea, putem să îi cucerim pe cei dragi cu niște fursecuri de casă fragede și aromate. Acestea pot fi făcute simple sau cu fructe uscate, cu ciocolată sau umplute cu dulceață.

Rețete care te vor ajuta să pregătești cele mai bune prăjituri de casă

Una dintre cele mai apreciate și gustoase prăjituri este cea cu foi, nucă și cremă de vanilie. Pentru foi vom avea nevoie 8 albușuri, 250 g de nucă măcinată, 150 g de zahăr, 100 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 1 praf de sare. Pentru cremă vom folosi 1 l de lapte, 8 gălbenușuri, 2 lingurițe de esență de vanilie, 250 g de unt, 200 g de zahăr și 140 g de amidon. Pentru decor 100 g de zahăr și 100 g de nucă.

Într-un bol se amestecă albușurile cu sarea apoi se adaugă zahărul. Peste compoziția de albușuri se pune nuca măcinată și făina apoi praful de copt. Se amestecă totul foarte bine pentru a se omogeniza.

Compoziția obținută se împarte în două și se vor coace două foi de aluat. După aceea se pregătește crema. Într-un vas se pun 750 ml de lapte la fiert. Într-un bol se bat gălbenușurile cu zahărul, amidonul și restul de lapte. Se pune totul în cratița cu lapte și se lasă la fiert pentru a se îngroșa crema. La final, se adaugă untul și esența de vanilie.

Pe o foaie de prăjitură se pune un strat generos de cremă apoi se așază a doua foaie de aluat. Se mai pune un strat de cremă și se uniformizează. Pentru decor se pune zahărul la topit într-un vas împreună cu nuca măcinată. Compoziția obținută se răstoarnă pe o hârtie de copt, iar după ce se răcește se zdrobește într-un robot de bucătărie. Caramelul fin cu nucă se pune peste prăjitura cu cremă.

Prăjiturile de casă cu cremă și nucă vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Aceste delicii sunt savuroase și se fac rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024