Prima pagină » Culinar » Prăjitura Zi și Noapte – Rețetă ușoară pentru cel mai delicios desert cu bezea

Prăjitura Zi și Noapte – Rețetă ușoară pentru cel mai delicios desert cu bezea

23 feb. 2022, 14:41,
în Culinar

Prăjitura Zi și Noapte este un desert simplu și foarte ușor de pregătit. Așa cum sugerează și denumirea sa („Zi și Noapte”), această prăjitură este potrivită pentru orice ocazie sau moment al zilei. Deși după cum arată am putea să o catalogăm drept o prăjitură modernă, această rețetă se află printre noi de foarte mulți ani.

Majoritatea persoanelor își vor aminti cum bunicii sau părinții le pregăteau acest desert minunat. Gustul dulce al acestei prăjituri ne va mângâia papilele gustative și ne va readuce pentru câteva secunde înapoi pe scaunul din lemn din bucătăria bunicii.

prajituri zi si noapte

Această prăjitură este potrivită pentru orice ocazie

Care sunt ingredientele necesare pentru un gust minunat

Această rețetă nu necesită foarte multe ingrediente pe care nu le putem regăsi cu ușurință deja în bucătăria unei gospodine.

Așadar, pentru blatul acestei prăjituri delicioase vom avea nevoie de șase ouă de la care vom folosi doar gălbenușurile (albușurile ne vor fi de folos pentru bezea). Trebuie să ne mai folosim și de 150-200 de grame de margarină, câteva linguri de cacao (aproximativ 5 linguri sunt de ajuns), un vârf de praf de copt, cam 100 de grame de făină albă de grâu și 120 de grame de zahăr alb.

Vom mai avea nevoie și de câteva linguri de gem (cel mai des se folosește cel de caise, însă puteți folosi orice gem în funcție de preferințe). Pentru cât mai mult gust, puteți adăuga și o esență de vanilie sau chiar puțină coajă rasă de lămâie.

Pentru bezea ne vom folosi de toate cele șase albușuri rămase de la compoziția blatului. Pe lângă acestea vom mai adăuga aproximativ 130 de grame de zahăr alb alături de o esență de vanilie.

Acestea sunt toate ingredientele necesare din care vom crea una dintre cele mai bune delicatese ale copilăriei.

prajitura zi si noapte

Această rețetă nu necesită foarte multe ingrediente

Prăjitura Zi și Noapte – Cum se prepară acest desert

Atunci când începem să pregătim această prăjitură vom simți că pornim într-o călătorie a gustului și a mirosului care nu ne poate duce în altă parte decât în casa în care ne petreceam vara atunci când eram mici.

Primul pas constă în separarea albușurilor de gălbenuș pentru toate cele șase ouă. După aceea, adăugăm zahărul în vasul cu gălbenușurile și le mixăm foarte bine cât să se topească zahărul. Apoi putem adăuga margarina sau untul (puteți alege după propriile preferințe) și continuăm să amestecăm bine timp de câteva minute. Trebuie să amestecăm făina cu praful de copt separat, până ce praful de copt este incorporat bine în făina albă. Următorul pas constă în mixatul celor două compoziții peste care adăugăm praful de cacao și esența de vanilie (sau cojile rase de lămâie, dacă ați optat pentru această variantă). Trebuie să amestecăm totul foarte bine până ce acestea se omogenizează.

prajitura zi si noapte

Atunci când începem să pregătim această prăjitură vom simți că pornim într-o călătorie a gustului

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Trebuie să pregătim tava cu hârtie de copt și să turnăm în ea compoziția obținută. Aceasta trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

Între timp, trebuie să batem ingredientele pentru bezea. După aceea, scoatem tava din cuptor și ungem blatul cu un strat din gemul ales și pe deasupra întindem bezeaua pregătită. Se mai poate pune la cuptor încă aproximativ 5-10 minute. După ce o scoatem de la cuptor, trebuie să o lăsăm la răcit. Pentru decor putem presăra pe deasupra praf de cacao sau ciocolată rasă.

Prăjitura Zi și Noapte este un deliciu care ne aduce aminte de copilărie și este foarte ușor de preparat!

prajitura zi si noapte

Pentru decor putem presăra pe deasupra praf de cacao sau ciocolată rasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025