Prima pagină » Culinar » Prăjitura vis de cocos: Rețeta delicoasă gata să fie savurată 

Prăjitura vis de cocos: Rețeta delicoasă gata să fie savurată 

31 ian. 2022, 09:34,
în Culinar

Prăjitura vis de cocos este una dintre cele mai întâlnite și îndrăgite dulciuri de casă din nucă de cocos. Este o rețetă simplă de pregătit, gustoasă, lăudată și cremoasă, prăjitura vis de cocos este desertul ideal pentru a satisface gusturile tuturor pretențioșilor. 

Prăjitura vis de cocos, rețeta care dă gust meselor în familie. 

prajitura vis de cocos

Unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri din ultimul timp este prăjitura vis de cocos, pregătit cu drag de gospodine după cea mai simplă rețetă

Prăjitura vis de cocos: Rețeta unui desert simplu și ușor 

Unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri din ultimul timp este prăjitura vis de cocos, pregătit cu drag de gospodine după cea mai simplă rețetă. Pentru un gust perfect, pufos și catifelat avem nevoie pentru blat de  7 albușuri, 300 grame zahăr, 3 linguri de apă clocotită, 2 linguri de zeamă de lămâie, 200 grame nucă de cocos (se păstrează 2 – 3 linguri pentru ornat), 3 linguri de făină și un plic de zahăr vanilat. Rețeta este una tradițională, preparată print-o rețetă simplă și rapidă. 

Se bat albușurile spumă cu zahărul și se adaugă pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Se mixează continuu timp de 2 – 3 minute și se toarnă ușor nuca de cocos. Se amestecă de jos în sus, cu mișcări largi și circulare, făina și zahărul vanilat.  

prajitura vis de cocos felii prezentata pe o farfurie

Se adaugă cacao sau ciocolată, zahărul vanilat și se amestecă constant pentru ca toată glazura de ciocolată pentru prăjitura vis de cocos să fie fină, gustoasă și pe placul tuturor degustătorilor și a pofticioșilor de dulce

Aluatul se toarnă uniform în tava preîncălzitp la 180 de grade și se dă la copt în jur de 20 – 25 de minute. Se testează constant cu o scobitoare pentru a vedea duritatea lui. 

Pentru cremă se freacă bine gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte prin proces de bain-marie până se încheagă și capătă o consistență lipicioasă. Se lasă la răcit, iar într-un castron separat se freacă untul cu zahărul vanilat până se omogenizează. 

Se adaugă prin amestec continuu câte o lingură din crema lăsată la răcit, făcută la bain-marie, iar mai apoi, 2 – 3 linguri de cocos. După ce s-a răcit blatul se pune crema peste și se ornează cu nucă de cocos sau glazură de ciocolată și bomboane de decor, ca la mama acasă

glazura de ciocolata

Opțional, după placul fiecăruia, peste prăjitura vis de cocos, se toarnă o glazură de ciocolată fină și intensă

Glazura de ciocolată pentru un gust cu adevărat divin

Opțional, după placul fiecăruia, peste prăjitura vis de cocos, se toarnă o glazură de ciocolată fină și intensă. Pofticioșii nu-i pot rezista unei astfel de rețete. 

Avem nevoie de 4 linguri de zahăr, un pliculeț de zahăr vanilat, 4 linguri de apă, 80 g de unt cu un conținut ridicat de grăsime și două linguri de cacao sau o jumătate de tabletă de ciocolată cu lapte, după gust. Se poate folosi și ciocolată de patiserie sau ciocolată amăruie, în funcție de gusturile fiecăruia. La alegere, în compoziția pentru glazură se pot adăuga și câteva fructe acrișoare precum zmeura, afine, merișoare, bine date prin blender. 

prajitura vis de cocos

La alegere, în compoziția pentru glazură se pot adăuga și câteva fructe acrișoare precum zmeura, afine, merișoare, bine date prin blender

Apa se pune la fiert cu zahărul până dă în clocot și se adaugă untul tăiat cubulețe, se amestecă ușor, de jos în sus de preferat pentru o textură mai cremoasă a compoziției. Se adaugă cacao sau ciocolată, zahărul vanilat și se amestecă constant pentru ca toată glazura de ciocolată pentru prăjitura vis de cocos să fie fină, gustoasă și pe placul tuturor degustătorilor și a pofticioșilor de dulce. 

Se toarnă ușor peste prăjitură și se lasă la rece, se poate servi alături de un pahar de lapte cald. 

 

Biscuiți de casă moi și pufoși

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Rezultate Titularizare 2025. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Playsport.ro
Un tânăr a ajuns la balamuc după ce ChatGPT i-a validat teoriile despre metafizică și...
Evz.ro
Cum prepari cele mai bune bruschete de pui, pas cu pas
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Cu ce viteză maximă poți merge în marșarier? Ce spune Codul Rutier 2025 despre mersul cu spatele
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025