Prima pagină » Culinar » Prăjitura Vânt spaniol – Desertul care te va da pe spate

Prăjitura Vânt spaniol – Desertul care te va da pe spate

25 mart. 2022, 14:00,
în Culinar

Prăjitura Vânt spaniol este un desert fabulos. Originile acestei prăjituri se află în Austria, însă nu se știe exact de unde îi vine numele. Poate că acest lucru este ceea ce stârnește curiozitaatea oamenilor care au încercat această prăjitură.

Desertul este absolut minunat, mai multe straturi cu arome diferite ce vor ajunge să danseze în armonie pe papilele gustative. La început, ați putea crede că este mult prea dulce, însă are un gust echilibrat.

Această prăjitură poate fi servită la orice tip de eveniment, la orice adunare festivă. Cu siguranță, invitații vor fi încântați de prăjitura Vânt spaniol.

Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert

Această prăjitură este foarte complexă, așadar vom avea nevoie de foarte multe ingrediente.

În primul rând, pentru blatul de cacao vom avea nevoie de 5-6 ouă, alături de 6 linguri de zahăr, 5 de făină albă de grâu. Vom mai avea nevoie de puțină apă și niște ulei (nu foarte mult, doar 3 linguri de fiecare). Mai pregătim și puțin praf de cacao și un vârf de sare.

Pentru compoziția de bezea, vom avea nevoie de 8 ouă din care vom folosi doar albușurile. Trebuie să mai pregătim și aproximativ 350-400 de grame de zahăr alb. Deși, sună neobișnuit pentru un desert, trebuie să avem la îndemână și o linguriță de oțet, alături de un praf de sare.

Crema de unt o vom pregăti din cele 8 gălbenușuri rămase de la compoziția de bezea. Pentru această cremă vom mai avea nevoie de niște zahăr (cam 7-8 linguri pline) și foarte puțină făină (cam 2 linguri rase). Vom mai pregăti pe lângă acestea și aproximativ 500 de ml de lapte (cât mai gras pentru un gust mai autentic) și niște praf de budincă de vanilie.De asemenea, după cum sugerează și numele, avem nevoie și de unt (cam 250-300 de grame).

Urmează să pregătim ingredientele pentru mousse-ul de ciocolată. Aici nu avem nevoie de prea multe, ci doar de smântână specială pentru frișcă (cam 250-300 de grame) și 200 de grame de ciocolată (puteți folosi și ciocolată amară pentru a echilibra gustul).

Pentru stratul de deasupra vom folosi tot smântână pentru frișcă  și niște ciocolată rasă sau cacao.

Prăjitura Vânt spaniol – Cum se prepară aceasta

Putem începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pe acestea din urmă le vom amesteca cu puțin ulei, apă și cu praful de sare. Albușurile trebuie să le mixăm bine până ce spuma se transformă într-o bezea mai solidă și lucioasă. Putem turna în ploaie zahărul, în timp ce mixăm bine până ce acesta se topește. Peste compoziție turnăm și gălbenușurile. De data aceasta, incorporați ușor gălbenușurile în bezea cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnăm apoi și făina, alături de praful de cacao. Amestecăm ușor până ce totul se omogenizează. Compoziția obținută o turnăm în tava pregătită cu hârtie de cop și o lăsăm la cuptor (la 180 de grade) timp de aproximativ 20 de minute.

Pentru bezea vom bate albușurile cu sarea apoi adăugăm și zahărul alb alături de lingurița de oțet pregătită. Amestecul trebuie mixat foarte bine până ce zahărul s-a topit, iar bezeaua a devenit tare. Punem și această compoziție la cuptor până ce începe să se rumenească.

Crema de unt este foarte ușor de făcut. Trebuie să batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm în amestec și budinca de vanilie alături de lapte și de făina albă. Acest amestec trebuie pus pe foc până ce devine mai gros. După ce se răcește, untul se freacă spumă și se amestecă treptat cu crema.

Mousse-ul de ciocolată se face prin baterea smântânei pentru frișcă. Când aceasta se întărește, adăugăm ciocolata topită. Amestecăm până ce se omogenizează.

Pentru a aranja prăjitura trebuie să punem mai întâi blatul de cacao peste care întindem crema de unt. Bezeaua se pune peste cremă, iar mousse-ul de ciocolată se uniformizează desupra. Putem să mai batem niște frișcă pentru a o pune pe deasupra, ca ultim strat. Presărăm niște ciocolată rasă pentru design.

Astfel prăjitura Vânt spaniol este gata de a fi servită!

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Marea plăcere a românilor, interzisă. Se dau amenzi grele
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Copilul de doi ani al lui Ganea i-a cerut părintelui său să meargă la mănăstire. Evenimente tulburătoare în spital
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`