Prăjitura Vânt spaniol este un desert fabulos. Originile acestei prăjituri se află în Austria, însă nu se știe exact de unde îi vine numele. Poate că acest lucru este ceea ce stârnește curiozitaatea oamenilor care au încercat această prăjitură.
Desertul este absolut minunat, mai multe straturi cu arome diferite ce vor ajunge să danseze în armonie pe papilele gustative. La început, ați putea crede că este mult prea dulce, însă are un gust echilibrat.
Această prăjitură poate fi servită la orice tip de eveniment, la orice adunare festivă. Cu siguranță, invitații vor fi încântați de prăjitura Vânt spaniol.
Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert
Această prăjitură este foarte complexă, așadar vom avea nevoie de foarte multe ingrediente.
În primul rând, pentru blatul de cacao vom avea nevoie de 5-6 ouă, alături de 6 linguri de zahăr, 5 de făină albă de grâu. Vom mai avea nevoie de puțină apă și niște ulei (nu foarte mult, doar 3 linguri de fiecare). Mai pregătim și puțin praf de cacao și un vârf de sare.
Pentru compoziția de bezea, vom avea nevoie de 8 ouă din care vom folosi doar albușurile. Trebuie să mai pregătim și aproximativ 350-400 de grame de zahăr alb. Deși, sună neobișnuit pentru un desert, trebuie să avem la îndemână și o linguriță de oțet, alături de un praf de sare.
Crema de unt o vom pregăti din cele 8 gălbenușuri rămase de la compoziția de bezea. Pentru această cremă vom mai avea nevoie de niște zahăr (cam 7-8 linguri pline) și foarte puțină făină (cam 2 linguri rase). Vom mai pregăti pe lângă acestea și aproximativ 500 de ml de lapte (cât mai gras pentru un gust mai autentic) și niște praf de budincă de vanilie.De asemenea, după cum sugerează și numele, avem nevoie și de unt (cam 250-300 de grame).
Urmează să pregătim ingredientele pentru mousse-ul de ciocolată. Aici nu avem nevoie de prea multe, ci doar de smântână specială pentru frișcă (cam 250-300 de grame) și 200 de grame de ciocolată (puteți folosi și ciocolată amară pentru a echilibra gustul).
Pentru stratul de deasupra vom folosi tot smântână pentru frișcă și niște ciocolată rasă sau cacao.
Prăjitura Vânt spaniol – Cum se prepară aceasta
Putem începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pe acestea din urmă le vom amesteca cu puțin ulei, apă și cu praful de sare. Albușurile trebuie să le mixăm bine până ce spuma se transformă într-o bezea mai solidă și lucioasă. Putem turna în ploaie zahărul, în timp ce mixăm bine până ce acesta se topește. Peste compoziție turnăm și gălbenușurile. De data aceasta, incorporați ușor gălbenușurile în bezea cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnăm apoi și făina, alături de praful de cacao. Amestecăm ușor până ce totul se omogenizează. Compoziția obținută o turnăm în tava pregătită cu hârtie de cop și o lăsăm la cuptor (la 180 de grade) timp de aproximativ 20 de minute.
Pentru bezea vom bate albușurile cu sarea apoi adăugăm și zahărul alb alături de lingurița de oțet pregătită. Amestecul trebuie mixat foarte bine până ce zahărul s-a topit, iar bezeaua a devenit tare. Punem și această compoziție la cuptor până ce începe să se rumenească.
Crema de unt este foarte ușor de făcut. Trebuie să batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm în amestec și budinca de vanilie alături de lapte și de făina albă. Acest amestec trebuie pus pe foc până ce devine mai gros. După ce se răcește, untul se freacă spumă și se amestecă treptat cu crema.
Mousse-ul de ciocolată se face prin baterea smântânei pentru frișcă. Când aceasta se întărește, adăugăm ciocolata topită. Amestecăm până ce se omogenizează.
Pentru a aranja prăjitura trebuie să punem mai întâi blatul de cacao peste care întindem crema de unt. Bezeaua se pune peste cremă, iar mousse-ul de ciocolată se uniformizează desupra. Putem să mai batem niște frișcă pentru a o pune pe deasupra, ca ultim strat. Presărăm niște ciocolată rasă pentru design.
Astfel prăjitura Vânt spaniol este gata de a fi servită!