Prima pagină » Culinar » Prăjitura Tăvălită de post. Rețeta celui mai bun desert de casă

Prăjitura Tăvălită de post. Rețeta celui mai bun desert de casă

16 mart. 2023, 13:11,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert savuros în zilele cu restricții alimentare, ideală este prăjitura Tăvălită de post. Aceasta se face rapid, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Savuroasa prăjitură poate fi pregătită la ceas aniversar, dar la fel de bine poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta celui mai bun desert de casă.

Prăjitura Tăvălită de post

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. În zilele de post putem să pregătim adevărate delicii, care ne vor aminti de vremea copilăriei. Pe placul multora dintre noi este prăjitura Tăvălită de post. Aceasta are o aromă aparte și un aspect deosebit, fiind tăvălită în fulgi de cocos.

Prăjitura Tăvălită de post poate fi servită dimineața împreună cu o cafea aromată, dar la fel de bine se servește și la mesele din timpul zilei, fiind desertul perfect. Pe lângă această prăjitură delicioasă putem face și o prăjitură cu dulceață, după rețeta de odinioară a bunicii. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem pregăti și un chec pufos cu lapte sau cu ciocolată în interior.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură cremoasă, fină și gustoasă ideală este o Albă ca Zăpada, făcută după rețeta veche. Aceasta este preferata celor mici, dar este și pe placul celor mari. În zilele de post putem să ne bucurăm de un desert savuros, pregătind o prăjitură Tăvălită de post.

Rețeta cu care vei obține un desert de casă delicios

Pentru savuroasa prăjitură Tăvălită de post vom avea nevoie de 250 g de făină, 150 g de zahăr, 50 g de miere, 65 g de ulei de cocos, 125 ml de apă minerală, 10 g de praf de copt, coajă de lămâie, esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom folosi 50 g de zahăr, 75 g de ulei de cocos, 50 g de ciocolată de post, 150 ml de apă, iar pentru ornat vom avea nevoie de 100 g de nucă de cocos.

Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. Într-un bol se amestecă făina împreună cu zahărul pudră, un praf de sare și un praf de copt. Se pune uleiul de cocos într-un ibric la încălzit împreună cu mierea, apoi se adaugă apa minerală, coaja de lămâie și esența de vanilie. În vasul cu făină se face o gropiță în mijloc și se toarnă compoziția lichidă.

Se amestecă foarte bine compoziția până se omogenizează apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor timp de 30 de minute până când prăjitura se rumenește ușor. Se poate verifica dacă blatul este gata aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor și se lasă prăjitura la răcit.

După aceea vom pregăti sosul pentru delicioasa prăjitură. Într-o tigaie se amestecă cacaoa și zahărul apoi se toarnă ușor apa, amestecând continuu să nu se formeze cocoloașe. După aceea se pune ciocolata de post și uleiul de cocos și se amestecă din nou. Se lasă sosul la răcit apoi se adaugă esența de vanilie după gust. Ultimul pas constă în tăvălirea prăjiturii porționate în sosul de ciocolată apoi în fulgi de cocos. Cu siguranță vom obține la final o prăjitură de post aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit.

Prăjitura Tăvălită de post are o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un desert irezistibil pentru toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *